Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Skala

Skala Patmos - vakantie, informatie en tips


Skala. Dit charmante dorpje is gebouwd rond de mooie haven. Er zijn hier gezellige tavernes, restaurants, winkels en Griekse cafés, bars en terrasjes. Bussen die regelmatig rijden verbinden Skala met de rest van het eiland en boten bieden dagelijkse excursies naar de afgelegen stranden en de nabijgelegen eilandjes van Patmos. Skala is het economisch, toeristisch en cultureel centrum van het Griekse eiland Patmos. Hier bevindt zich de enige haven van het eiland, aan de voet van de heuvel 'Kasteli'. Dit dorp heeft ongeveer 1500 inwoners. Skala is gelegen in het centrale deel van het eiland, ongeveer 4 km van de hoofdstad Chora.

"Skala op Patmos is een charmant dorp aan de haven."

Skala trekt veel toeristen aan, vaak zijn het eilandhoppers. Naast de grote haven bevindt zich de jachthaven waar zeilboten en dure jachten aanmeren. De gebouwen in Skala zijn beïnvloed door de Italiaanse architectuur, dat heeft met de Italiaanse bezetting in de vorige eeuw te maken.

Skala Patmos
Skala Patmos

In de 17e eeuw bevonden zich in Skala alleen maar pakhuizen, toen was het een belangrijk centrum voor doorvoerhandel. De inwoners woonden toen nog op hoger gelegen plekken, omdat men bang was aangevallen te worden door piraten. Pas vanaf de 19e eeuw zijn de inwoners van het eiland naar de kust verhuisd en dat heeft tot economische welvaart geleid.

Vakantie Patmos

Wil je een bijzondere vakantie op Patmos meemaken? Zoek je een leuk hotel of appartement op Patmos om te verblijven, kijk dan op ons vakantieoverzicht naar Patmos. Of wil je liever meerdere Griekse eilanden in 1 vakantie bezoeken, zoals Patmos, Leros, Kos en Samos? Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Onze specialiteit is Eilandhoppen in Griekenland.

Bekijk foto's SkalaInformatie en tips

  • Petrokaravo (het stenen schip). Dit is een rots die lijkt op een groot schip, gevolgd door twee kleine boten. Volgens de legende was dit een piratenschip dat in steen veranderde na het vurige bidden van de Heilige Christodoulos.
  • Kasteli, de lage heuveltop net boven Skala, is te voet bereikbaar. Dit zijn de ruïnes van de oude hoofdstad van het eiland. Het uitzicht vanaf Kasteli is spectaculair!
  • De kerken gewijd aan Agia Paraskevi, Agia Aikaterini en Panagia tis Koumanas (1780).
  • Het mooie eilandje Petrokaravo ligt recht tegenover Skala en is alleen per boot bereikbaar. 

Kerk Skala Patmos
Kerk Skala Patmos

Strand

Skala Beach Patmos is goed ontwikkeld met alle benodigde faciliteiten. Parasols en ligbedden zijn er te huur. Het kleine zandstrand van Skala ligt naast de haven en hoewel dat als een nadeel kan worden beschouwd, ontvangt het strand tegelijkertijd veel bezoekers vanwege het kristalheldere water. Dit strand wordt omringd door hotels en een paar bomen zorgen voor schaduw. Het strand van Skala is vrij lang en zeer schoon. 

Skala Patmos strand
Skala Patmos strand


Griekse spullen bestellen

Patmos: Waar ligt Skala?

Waar ligt Patmos
De kaart / landkaart van Skala


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Skala

Hanny van de Graaf
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 9 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 8 - Stranden: 9 - Omgeving: 9

Toelichting Skala:
Heel speciaal door zijn religieus karakter. Eenmaal op Patmos geweest is het voor altijd je hart gewonnen, of nooit meer.De uitspraak van veel mensen.


marian
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 10 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 9 - Stranden: 8 - Omgeving: 10

Toelichting Skala:
Na zo'n 30 eilanden blijft Patmos erg bijzonder. De boeiende aankomsten en vertrekken vanuit Skala en wij zeggen na diverse ervaringen met Patmos, dat we er graag en redelijk makkelijk komen, maar wegkomen lukt letterlijk en figuurlijk niet!!!


Ben je zelf ooit naar Skala geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kampos vakantie
Kampos vakantie
Grikos vakantie
Grikos vakantie
Chora Patmos vakantie
Chora Patmos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Skala Patmos

zondag
Weer en klimaat Skala
33°C

maandag
Weer en klimaat Skala
33°C

dinsdag
Weer en klimaat Skala
33°C

woensdag
Weer en klimaat Skala
33°C

donderdag
Weer en klimaat Skala
35°C

vrijdag
Weer en klimaat Skala
35°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024