Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Panteli


Panteli - Leros (Griekenland)

Panteli. Panteli is een schilderachtig vissersdopje op het Griekse eiland Leros, dat minder dan twee kilometer ten zuiden van de hoofdstad Agia Marina ligt. Panteli ligt niet in dezelfde baai als Agia Marina, maar in een baai zuidelijker. De huizen zijn tegen de hellingen van lage heuvels gebouwd en onderaan, bij de zee, ligt het vissershaventje van Panteli en het strand. Hier zijn heel wat restaurants, cafeetjes en terrasjes met tafeltjes en stoelen tot aan het water.

Panteli is het meest populaire strand onder de bewoners van Agia Marina en omstreken. In principe kun je Panteli in een adem noemen met Agia Marina en Platanos, want door de veelvuldige bouw, kun je ze niet echt meer van elkaar onderscheiden.

Bezienswaardigheden Panteli

  • Het kasteel van Panteli, ook wel Kastro van Panagia genoemd, met uitstekend uitzicht over de zee.
  • De molens van Panteli.
  • Het kerkelijk museum in het kasteel.

 

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Panteli - Panteli in beeld

Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 94 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 89 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 68 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 90 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 53 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 84 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 78 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 91 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Panteli»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Panteli
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Leros: Waar ligt Panteli?

Uitstapjes / Trips vanaf Panteli
De kaart / landkaart van Leros (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Uitstapjes vanaf Panteli Leros

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Leros en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Leros.

De interactive landkaart van LerosAlinda Leros Krithoni LerosVromolithos Leros Gourna LerosXirokampos Leros Lakki Leros Partheni leros Dyo Liskaria LerosPanteli LerosPlatanos LerosAgia Marina Leros Leros
Uitstapjes maken vanaf Panteli Leros (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids