Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Panteli


Panteli - Leros (Griekenland)

Panteli. Panteli is een schilderachtig vissersdopje op het Griekse eiland Leros Het ligt minder dan twee kilometer van de hoofdstad Agia Marina. Panteli ligt niet in dezelfde baai als Agia Marina, maar in een baai zuidelijker. De huizen zijn tegen de hellingen van lage heuvels gebouwd en onderaan, bij de zee, ligt het vissershaventje van Panteli en het strand. Hier zijn heel wat restaurants, cafeetjes en terrasjes. 's Avonds is het hier erg gezellig want de eigenaren van tavernes en restaurants zetten hun tafeltjes en stoelen tot aan het water. In de baai zie je veel zeilboten en jachten drijven. Ook zijn er steigers en daar maken de eigenaren veelvuldig gebruik van vooral s' avonds als ze plaats nemen bij een van de terrasjes.

Panteli is het meest populaire strand onder de bewoners van Agia Marina en omstreken en de leukste badplaats van het eiland. In principe kun je Panteli in een adem noemen met Agia Marina en Platanos, want door de veelvuldige huizenbouw, kun je ze niet echt meer van elkaar onderscheiden.

Bezienswaardigheden Panteli

  • Het kasteel van Panteli, ook wel Kastro van Panagia genoemd, met uitstekend uitzicht over de zee.
  • De molens van Panteli.
  • Het kerkelijk museum in het kasteel.

 

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Panteli - Panteli in beeld

Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 87 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 45 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 50 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 55 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 90 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 73 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Panteli»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Panteli
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Leros: Waar ligt Panteli?

Uitstapjes / Trips vanaf Panteli
De kaart / landkaart van Leros (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Uitstapjes vanaf Panteli Leros

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Leros en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Leros.

De interactive landkaart van LerosAlinda Leros Krithoni LerosVromolithos Leros Gourna LerosXirokampos Leros Lakki Leros Partheni leros Dyo Liskaria LerosPanteli LerosPlatanos LerosAgia Marina Leros Leros
Uitstapjes maken vanaf Panteli Leros (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids