Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Platanos


Platanos - Leros (Griekenland)

Platanos. Platanos is de oude hoofdstad van het Griekse eiland Leros, het ligt precies naast de nieuwe hoofdstad Agia Marina en je kunt deze twee dorpen gerust in één adem noemen. Platanos ligt meer tegen de heuvels die zich achter Agia Marina bevinden. Hier zijn de oudste gebouwen te vinden, die over het algemeen heel goed bewaard zijn.

Platanos, heeft zijn naam aan een oude plataan te danken, die hier in 1765 is gepland. Gedurende die tijd en onder de heerschappij van Nikolaos Tsigadas Bey, werd het dorp uitgebreid en vernieuwd met neoklassieke gebouwen, zoals het huis van de gouverneur, de hal voor bejaarden en de openbare markt. In de openbare markt bevindt zich vandaag de dag het stadhuis en de openbare bibliotheek.

Een wandeling door de smalle steegjes en over kleine pleintjes is een aanrader. Er zijn waterfonteinen, een windmolen en traditionele Griekse cafés.

Bezienswaardigheden Platanos

  • De kerk van Agia Paraskevi, de oude kathedraal van de stad.
  • De Turkse baden in de wijk Konaki.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Platanos - Platanos in beeld

Platanos - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Platanos - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Platanos - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Platanos - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Platanos - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Platanos - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Platanos - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Platanos - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Platanos - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Platanos - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 16 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Platanos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Platanos
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Leros: Waar ligt Platanos?

Uitstapjes / Trips vanaf Platanos
De kaart / landkaart van Leros (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Uitstapjes vanaf Platanos Leros

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Leros en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Leros.

De interactive landkaart van LerosAlinda Leros Krithoni LerosVromolithos Leros Gourna LerosXirokampos Leros Lakki Leros Partheni leros Dyo Liskaria LerosPanteli LerosPlatanos LerosAgia Marina Leros Leros
Uitstapjes maken vanaf Platanos Leros (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids