Partheni (Leros)

Partheni. Partheni is het meest noordelijk dorp van het Griekse eiland Leros, het ligt een kleine acht kilometer ten noordwesten van Agia Marina en is met de auto binnen twintig minuten vanaf de hoofdstad van het eiland bereikbaar. Partheni ligt in de gelijknamige, gesloten baai, niet ver van het vliegveld van Leros. Het is een klein dorp met een vissershaven. Aan de opening van de baai ligt het niet-bewoonde eiland Archangelos.

Volgens geschiedkundigen liggen hier de ruïnes van de tempel van de Godin Parthenos Artemis, aan deze Godin heeft het dorp zijn naam te danken. De precieze plek van deze ruïnes is nog niet ontdekt!

Partheni ligt in de meest vruchtbare vlakte van het eiland, de belangrijkste bezienswaardigheid is hier de ruïne van een oud fort uit de 4e eeuw voor Christus, op de heuvel naast Partheni. Een andere bezienswaardigheid is de ruïne van een oud-christelijke basiliek aan de kust.

Ten oosten van Partheni, in de baai ernaast, ligt het strand van Blefoutis. Blefoutis is een rustig strand waar een taverne is en waar op het smalle zandstrand bomen staan.

 

Foto's Partheni - Partheni in beeld

Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 21 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Partheni»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Leros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Leros: Waar ligt Partheni?

Waar ligt Leros
De kaart / landkaart van Partheni


Leros vakanties

Saraya Resort

Bekijken

Saraya Resort
Leros
Alinda
Panteli Beach

Bekijken

Panteli Beach
Leros
Panteli
© De Griekse Gids 2000-2019