Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Partheni


Partheni - Leros (Griekenland)

Partheni. Partheni is het meest noordelijk dorp van het Griekse eiland Leros, het ligt een kleine acht kilometer ten noordwesten van Agia Marina en is met de auto binnen twintig minuten vanaf de hoofdstad van het eiland bereikbaar. Partheni ligt in de gelijknamige, gesloten baai, niet ver van het vliegveld van Leros. Het is een klein dorp met een vissershaven. Aan de opening van de baai ligt het niet-bewoonde eiland Archangelos.

Volgens geschiedkundigen liggen hier de ruïnes van de tempel van de Godin Parthenos Artemis, aan deze Godin heeft het dorp zijn naam te danken. De precieze plek van deze ruïnes is nog niet ontdekt!

Partheni ligt in de meest vruchtbare vlakte van het eiland, de belangrijkste bezienswaardigheid is hier de ruïne van een oud fort uit de 4e eeuw voor Christus, op de heuvel naast Partheni. Een andere bezienswaardigheid is de ruïne van een oud-christelijke basiliek aan de kust.

Ten oosten van Partheni, in de baai ernaast, ligt het strand van Blefoutis. Blefoutis is een rustig strand waar een taverne is en waar op het smalle zandstrand bomen staan.

 

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Partheni - Partheni in beeld

Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 18 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Partheni»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Partheni
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Leros: Waar ligt Partheni?

Uitstapjes / Trips vanaf Partheni
De kaart / landkaart van Leros (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Uitstapjes vanaf Partheni Leros

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Leros en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Leros.

De interactive landkaart van LerosAlinda Leros Krithoni LerosVromolithos Leros Gourna LerosXirokampos Leros Lakki Leros Partheni leros Dyo Liskaria LerosPanteli LerosPlatanos LerosAgia Marina Leros Leros
Uitstapjes maken vanaf Partheni Leros (Klik op de plaatsnamen) - ©De Griekse Gids