Griekse gehaktrolletjes in tomatensaus. Een lekker Grieks recept met gehakt, tomaat en komijn.
Gehaktballetjes in tomatensaus |
3 teentjes knoflook geraspt 500 gr. rode tomaten gepureerd 1 theelepel komijn 60 gr. paneermeel 2½ kop extra vergine olijfolie 1/2 glas water 1 bouillonblokje meel peper en zout |
Bereiding Soutzoukakia
Doe het gehakt met paneermeel, komijn, knoflook, peper en zout met een half glas water bij elkaar en vermeng dit alles tot een samenhangende massa.
Het gehakt in ongeveer 9 cm. lange rolletjes, of in ronde balletjes vormen, door het meel halen en in de hete olijfolie rondom bruin bakken.
Haal de gehaktrolletjes uit de pan en doe nu de gepureerde tomaten met het bouillonblokje in dezelfde olie. Laat dit 5 minuten smoren. De gehaktrolletjes in de saus leggen en in ongeveer 15 minuten gaar stoven.
Warm opdienen met frites, rijst of "kritharaki".
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis