Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes

Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes

Griekse gehaktrolletjes in tomatensaus. Een lekker Grieks recept met gehakt, tomaat en komijn.



Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes

Gehaktballetjes in tomatensaus


Nodig voor 4 porties:

700 gr. gehakt
3 teentjes knoflook geraspt
500 gr. rode tomaten gepureerd
1 theelepel komijn
60 gr. paneermeel
2½ kop olijfolie
1/2 glas water
1 bouillonblokje
meel
peper en zout
 

Bereiding Soutzoukakia
Doe het gehakt met paneermeel, komijn, knoflook, peper en zout met een half glas water bij elkaar en vermeng dit alles tot een samenhangende massa. Het gehakt in ongeveer 9 cm. lange rolletjes, of in ronde balletjes vormen, door het meel halen en in de hete olie rondom bruin bakken. Haal de gehaktrolletjes uit de pan en doe nu de gepureerde tomaten met het bouillonblokje in dezelfde olie. Laat dit 5 minuten smoren. De gehaktrolletjes in de saus leggen en in ongeveer 15 minuten gaar stoven. Warm opdienen met frites, rijst of "makaronia".

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis

Soutzoukakia
Griekse gehaktballetjes,
de ingredienten
Zout en paneermeel
Zout en paneermeel
op het gehakt
rolletjes maken
Rolletjes of balletjes
van het gehakt maken
In het meel leggen
De rolletjes door het meel rollen
Soutzoukakia bakken
Soutzoukakia bakken
Tomatensaus maken
Tomatensaus maken
Tomatensaus maken
Tomatensaus maken
 
Gehaktballetjes maken
Saus bij de gehaktballen
Soutzoukakia zijn klaar!
De soutzoukakia zijn klaar!

Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes
Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


To Magazaki - Grriekse producten

Ook lekker!

Koulourakia - Griekse paaskoekjes
Koulourakia - Griekse paaskoekjes
Chirino Skordato - Varkensvlees met knoflook
Chirino Skordato - Varkensvlees met knoflook
Baklava - Grieks zoet toetje met filodeeg
Baklava - Grieks zoet toetje met filodeeg
Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes
Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes