Feta Saganaki en tiri (kaas) Saganaki wordt in Griekenland veel gegeten als voorgerecht. Het is eenvoudig te maken en snel klaar. De warme gesmolten kaas in een deegjasje is een echte topper op de Griekse menukaart. Erg lekker in combinatie met honing en sesamzaadjes, of eenvoudig, met wat druppels citroen. Ook als lunch met wat stukjes brood een heel goed idee.
Tiri Saganaki
Ingrediënten
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept Tiri Saganaki
Snijd een dikke plak kaas van ongeveer 1 cm dik af. Klop een ei op een diep bord en haal de kaas hier doorheen. Haal de kaas dan door het meel (bloem). Haal de kaas weer door het ei en dan nog eens door het meel of de tweede maal door het paneermeel. Doe olijfolie in de koekenpan en laat de olie warm worden. Bak de kaasplak kort aan beide kanten. Serveer de Saganaki met een stukje citroen erbij die erover kan worden uitgeknepen. Het is ook erg lekker om over de warme Saganaki kaas wat Griekse honing te gieten. En er wat sesamzaadjes over te strooien.
Snijd een of twee plakken kaas of feta af en zet een diep bord met meel klaar en een diep bord met een geklopt ei. (En eventueel een bord met paneermeel)
Haal de feta of kaas door het ei.
Haal de feta vervolgens door het meel (bloem). Haal de kaas daarna weer door het ei en dan nog eens door het meel of de tweede maal door het paneermeel.
Bak de feta of kaas nu aan beide zijde een beetje bruin.
Giet wat Griekse honing over de Saganaki
Strooi wat sesamzaadjes over de Saganaki.
Feta of tiri Saganaki is klaar!
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis