Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Tiropitakia

Tiropitakia - Griekse kaasbroodjes in bladerdeeg




 Tiropitakia (Tiropites)
Tyropitakia
kaasbroodjes


Nodig:
250 gram feta kaas
half kopje melk
2 eieren
2 ½ eetlepel boter
2 ½ eetlepel meel
zout en peper
10 vellen fylo-deeg (zelf maken of kant en klaar kopen)
boter om het deeg te bestrijken

Voor het fylo-deeg:

1 kop olie
1 kop warm water
zelfrijzend bakmeel
water
zout.

Recept Tiri Saganaki
Twee uur voor het bereiden van de tiropitakia het fylo-deeg klaarmaken: Het meel in een kom doen en in het midden een kommetje maken. De olie met water en zout in het kommetje doen en een zacht deeg kneden. Zoveel water toevoegen als nodig is. Het deeg 2 uur laten staan en uitrollen.

Verhit de melk in een pannetje en laat de boter smelten, 2½ eetlepel meel toevoegen en roeren tot het een glad papje is. De melk, zout en peper toevoegen en roeren tot de saus dik en gebonden is. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Af en toe even doorroeren, zodat er geen vel opkomt. De feta in kleine stukjes snijden en in een grote kom doen. De saus erover gieten en de losgeklopte eieren, goed mengen. Het deeg in repen snijden en met gesmolten boter bestrijken. Het feta-mengsel op de reepjes leggen en deze als een driehoekje dichtvouwen. De driehoekjes met gesmolten boter bestrijken en op een ingevette bakplaat leggen. In een hete oven 20 minuten bakken, tot ze een kleurtje krijgen.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland