Sperzieboontjes met varkensvlees
op de Griekse manier!
Wat heb je nodig:
1 kg magere varkenslappen
1 ui
1 kilo aardappels
1 kop Griekse olijfolie
1 kg sperziebonen
1 blikje tomatenblokjes
1 glas wijn
zout en peper
*Je kunt de hoeveelheden halveren voor minder porties.
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Snijd het vlees in vierkante blokjes van ongeveer 2,5 cm. Bestrooi het vlees met zout en peper. Snipper de ui. De sperziebonen afhalen en wassen. Doe de extra vergine olijfolie in de pan en bak het vlees met de ui op een hoog vuur rondom bruin. Dan de wijn er bij en even laten sudderen. Nu kunnen de tomatenblokjes en de sperzieboontjes erbij. Vijftien minuten laten koken en vervolgens de aardappelen erbij doen en een glas water. Dit ongeveer twintig minuten laten sudderen, tot de aardappelen en sperzieboontjes gaar zijn. Zout naar smaak toevoegen. Het is erg lekker in combinatie met een stukje feta!
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Varkensvlees met sperziebonen- Griekse sperziebonenschotel
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis