Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Egremni

Egremni strand op Lefkas (Lefkada) - prachtig afgelegen strand met wit zand

Egremni. Egremni is een van de vele mooiste stranden van Lefkas, Egremni is een van die stranden die je vaak op kalenders terugziet, zo mooi is het hier.

Het ligt in het zuidwesten van het eiland op een afgelegen plek en is tegenwoordig alleen per boot bereikbaar. Een aardbeving heeft in november 2015 de 350 treden die je moest afdalen om aan het zandstrand te komen verwoest, waardoor je er nu alleen met de boot vanaf o.a. Nidri en Vassiliki kunt komen.

We hebben de oude routemet de auto gedaan en zijn via Athani naar de voormalige parkeerplaats gereden, maar de weg is tegenwoordig afgezet. We wilden het adembenemende uitzicht op het strand nog eens zien en de steile rotsen die afsteken op het goudgele strand en de turquoise kleur van de zee. Helaas is dat te gevaarlijk. Gelukkig hadden we de drone mee en hebben we alsnog prachtige beelden kunnen maken van dit fantastische strand.

We hebben Egremni daarna met de boot bezocht om er te zwemmen, wat hebben we genoten van dit prachtige gebied. Ondanks de zware aardbeving van 17 november 2015, en de rotsen en zand die naar beneden zijn gekomen op sommige delen van het strand, is het strand nog steeds fantastisch en meer dan de moeite waard om het te bezoeken.

Bekijk foto's EgremniVideo Egremni Lefkas

video Egremni

Video Egremni - ©De Griekse Gids


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Vassiliki vakantie
Vassiliki vakantie
Porto Katsiki vakantie
Porto Katsiki vakantie
Kaap Lefkatas vakantie
Kaap Lefkatas vakantie
Nidri vakantie
Nidri vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Egremni?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van EgremniGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020