Egremni (Lefkas)

Egremni. Egremni is een van de vele mooiste stranden van Lefkas, Egremni is een van die stranden die je vaak op kalenders terugziet, zo mooi is het hier.

Het ligt in het zuidwesten van het eiland op een afgelegen plek en is anno 2016 alleen per boot bereikbaar. Een aardbeving heeft in november 2015 de 350 treden die je moet afdalen om aan het zandstrand te komen verwoest, waardoor je er nu alleen met de boot vanaf o.a. Nidri en Vassiliki kunt komen.

We hebben de oude route in juli 2016 met de auto ook gedaan en via Athani naar de voormalige parkeerplaats gereden, maar de weg is tegenwoordig afgezet. We wilden het adembenemende uitzicht op het strand nog eens zien en de steile rotsen die afsteken op het goudgele strand en de turquoise kleur van de zee. Helaas is dat te gevaarlijk. Gelukkig hadden we de drone mee en hebben we alsnog prachtige beelden kunnen maken van dit fantastische strand.

We hebben Egremni daarna met de boot bezocht om er te zwemmen, wat hebben we genoten van dit prachtige gebied. Ondanks de zware aardbeving van 17 november 2015, en de rotsen en zand die naar beneden zijn gekomen op sommige delen van het strand, is het strand nog steeds fantastisch en meer dan de moeite waard om het te bezoeken.

Foto's Egremni - Egremni in beeld

Schitterend Egremni strand - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids De blauwe zee bij Egremni en Athani - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni zandstrand foto 1 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni zandstrand foto 13 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni zandstrand foto 4 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni - Eiland Lefkas -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Egremni - Eiland Lefkas -  Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Egremni - Eiland Lefkas -  Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Egremni zandstrand foto 6 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni - Eiland Lefkas -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Groene hellingen bij Egremni-strand - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Egremni - Eiland Lefkas -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Egremni»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland Zongids Griekenland;

Video Egremni Lefkas

Video Egremni - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Egremni?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Egremni


Lefkas vakanties

App. Villa Theodora

Bekijken

App. Villa Theodora
Lefkas
Nikiana
Red Tower Hotel (incl. auto)

Bekijken

Red Tower Hotel (incl. auto)
Lefkas
Nikiana
El Camino Villas

Bekijken

El Camino Villas
Lefkas
Tsoukalades
Aparthotel Adriatica

Bekijken

Aparthotel Adriatica
Lefkas
Nikiana
© De Griekse Gids 2000-2019