Kalamitsi (Lefkas)

Kalamitsi. Kalamitsi ligt acht kilometer ten zuiden van de badplaats Agios Nikitas op het Griekse eiland Lefkas. Hoewel Kalamitsi op de hellingen van een berg ligt, is dit een prima uitvalsbasis om vooral het westen van het eiland te ontdekken, waar ook de mooiste stranden van Lefkas liggen. In en bij het dorp zijn kamers en appartementen te huur. Het dorp ligt te midden van mooie dennenbossen. Bij het dorp zijn oude windmolens te zien en hogerop staat een oud klooster. Ter hoogte van Kalamitsi liggen enkele mooie stranden met witte kiezels en wit zand, het zeewater is turquoise. De opeenvolgende stranden zijn Avali, Kavalikefta en Megali Petra. Deze stranden liggen ongeveer vier kilometer van Kalamitsi. De stranden zijn indrukwekkend, in de zee en op het strand  liggen rotsen die het gebied een bijzondere uitstraling geven. Aan deze stranden zijn kioskjes waar snacks en drinken verkocht wordt.

Foto's Lefkas - Lefkas in beeld

Het strandje van Agios Nikitas - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Het mooie zandstrand van Kathisma foto 16 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Desimi - Eiland Lefkas - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Vathy - Meganisi eiland bij Lefkas - Foto 51 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikitas - Eiland Lefkas - Foto 45 - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikitas - Eiland Lefkas - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 43 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikitas - Eiland Lefkas - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikitas - Eiland Lefkas - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Meganisi eiland bij Lefkas - Foto 82 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Lefkas»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Wist je dat Lefkas...

 • Wist je dat Lefkas tot in de 7e eeuw v.Chr. een schiereiland van Akarnania was en dat de Korinthiers die zich hier kwamen vestigen een eiland ervan gemaakt hebben? Dit had tot gevolg dat Lefkas erg welvarend werd en zeer gewild was.
 • Wist je dat de belangrijkste vorm van inkomsten op het eiland toerisme is, dat de laatste decennia sterk is gestegen, waardoor Lefkada een van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee is geworden?
 • Wist je dat de lokale bevolking op Lefkas behalve met het toerisme zich ook met landbouw, wijngaarden, olijfgaarden en visserij bezig houdt?
 • Wist je dat toen Onassis in 1963, het eilandje Scorpios kocht, Nidri een klein vissersdorpje was dat niet veel voorstelde? Het is Onassis die Nidri op de wereldkaart heeft gezet, vandaar zijn standbeeld op de boulevard van het stadje.

Gemiddelde temperaturen Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Kalamitsi?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Kalamitsi


Lefkas vakanties

Valena

Bekijken

Valena
Lefkas
Nidri
Tesoro

Bekijken

Tesoro
Lefkas
Nikiana
Ilios Club Hotel & Villas

Bekijken

Ilios Club Hotel & Villas
Lefkas
Geni
Eva Beach

Bekijken

Eva Beach
Lefkas
Nidri
© De Griekse Gids 2000-2019