Geni (Lefkas)

Geni. Geni is een is een klein vissersdorp op het eiland Lefkas, het ligt in de baai, ten zuiden van Nidri.  Deze gesloten baai wordt omgeven door fraai begroeide bergen. Je ziet hier in de zomer honderden jachten, vissersboten en zeilboten varen. Geni ligt schuin tegenover Nidri, op een groen schiereiland. Ten westen van het schiereiland ligt o.a. Vlicho, aan de andere kant van het schiereiland ligt het eilandje Skorpios en iets zuidelijker, het eilandje Meganisi.

Op het meest noordelijke punt van het schiereiland bij Geni, bevindt zich het kerkje van Agia Kyriaki. Ieder jaar is hier op 7 juli een groot feest. Het kerkje ligt precies tegenover Nidri en op die dag gaan tientallen bootjes vanaf hier op en neer, om gelovigen naar Agia Kyriaki te brengen.

Geni is heel klein, er wonen minder dan honderd vaste inwoners. Het ligt wel in een fantastisch gebied, waar vele zeilboren aanmeren. Stranden zijn hier niet, desondanks is het een idyllisch gebied. 

Foto's Geni - Geni in beeld

lefkas - nidri - Foto van Caiway Nidri (Nydri) aan de Vlicho baai foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri (Nydri) aan de Vlicho baai foto 5 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Heerlijk genieten in Athani - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids lefkas - nidri - Foto van Caiway Nidri (Nydri) aan de Vlicho baai foto 1 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Nidri (Nydri) en de eilanden Skorpios en Meganissi foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Aghia Kyriaki kerk tegenover Nidri (Nydri) - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids lefkas - nidri - Foto van Caiway Zeilboten haven Nidri (Nydri) foto 4 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids De eilandjes nabij Nidri (Nydri) foto 4 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri (Nydri) aan de Vlicho baai foto 3 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Geni»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;Gemiddelde temperaturen Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Geni?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Geni


Lefkas vakanties

Tesoro

Bekijken

Tesoro
Lefkas
Nikiana
Olivetto Villas

Bekijken

Olivetto Villas
Lefkas
Lefkas stad
App. Palmyra

Bekijken

App. Palmyra
Lefkas
Nidri
App. Seven Islands

Bekijken

App. Seven Islands
Lefkas
Lygia
© De Griekse Gids 2000-2019