Lefkas stad (Lefkas)

Lefkas stad. Lefkas stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Lefkada of Lefkas. Lefkas stad ligt in het noordoosten van het eiland niet ver van het Griekse vasteland en vijftien kilometer van de internationale luchthaven van Aktion. De stad is met het Griekse vasteland via een bewegende brug verbonden, je hoeft dus geen boot te nemen om naar het eiland te komen.

Lefkas stad is in het jaar 1948 helemaal verwoest geraakt door een zware aardbeving, toen woonden er in de stad dertigduizend inwoners, nu zijn het er nog maar achtduizend. Omdat de mensen arm waren hebben ze veel moeten improviseren en hebben ze de stad zo goedkoop mogelijk herbouwd. De kleurrijke huisjes die er nu staan zien er schattig uit, deze zijn opnieuw gebouwd met oude materialen, veelal met hout en golfplaten.

Lefkas stad heeft een gezellig centrum, waar heel wat winkeltjes en terrasjes zijn. Hoewel het een klein stadje is, er is hier veel te zien en te doen. Zo is er de vesting van Agia Mavra, het is het eerste wat je ziet wanneer je met de auto de bewegende brug nadert. Hier bevindt zich ook de grotere jachthaven van het eiland waar duizenden zeilboten in de zomermaanden aanmeren. Er zijn historische kerken, een prachtige lagune, mooie pleintjes en kleurrijke smalle steegjes.

De stranden van Lefkas stad bevinden zich aan de noordkant van de stad (Gyra) en ten noorden van de lagunes. Bij de lagunes zijn viskwekerijen gevestigd. Het mooiste strand, vinden wij, het strand tegenover de vesting van Agia Mavra, op een landtong, bij de vuurtoren.

Waar Lefkas stad om bekend staat is ook het uitgaansleven. Er zijn bars en discotheken waar tot vroeg in de ochtend gedanst en gefeest wordt. Er zijn ook zaken waar Griekse muziek gedraaid wordt en waar letterlijk de borden op de grond sneuvelen.

Foto's Lefkas stad - Lefkas stad in beeld

Lefkas stad foto 41 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 4 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Aan het stand bij lefkas stad - Foto van jan Dettmijer Lefkas stad foto 84 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 47 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 87 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 75 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 38 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 46 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 60 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 61 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 26 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lefkas stad»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland;

Drone video Lefkas stad (4K)

 

Luchtvideo van Lefkas stad - ©De Griekse Gids


Wist je dat Lefkas...

  • Wist je dat Lefkas tot in de 7e eeuw v.Chr. een schiereiland van Akarnania was en dat de Korinthiers die zich hier kwamen vestigen een eiland ervan gemaakt hebben? Dit had tot gevolg dat Lefkas erg welvarend werd en zeer gewild was.
  • Wist je dat de belangrijkste vorm van inkomsten op het eiland toerisme is, dat de laatste decennia sterk is gestegen, waardoor Lefkada een van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee is geworden?
  • Wist je dat de lokale bevolking op Lefkas behalve met het toerisme zich ook met landbouw, wijngaarden, olijfgaarden en visserij bezig houdt?
  • Wist je dat toen Onassis in 1963, het eilandje Scorpios kocht, Nidri een klein vissersdorpje was dat niet veel voorstelde? Het is Onassis die Nidri op de wereldkaart heeft gezet, vandaar zijn standbeeld op de boulevard van het stadje.

Gemiddelde temperaturen Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Lefkas stad?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Lefkas stad


Lefkas vakanties

Agnadi Suites

Bekijken

Agnadi Suites
Lefkas
Nikiana
Exanthia Villas (incl. auto)

Bekijken

Exanthia Villas (incl. auto)

Lefkas
Exanthia
Marmara Studio's

Bekijken

Marmara Studio's
Lefkas
Lygia
Iris

Bekijken

Iris
Lefkas
Nidri
© De Griekse Gids 2000-2019