Lefkas stad (Lefkas)

Lefkas stad. Lefkas stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Lefkada of Lefkas. Lefkas stad ligt in het noordoosten van het eiland niet ver van het Griekse vasteland en vijftien kilometer van de internationale luchthaven van Aktion. De stad is met het Griekse vasteland via een bewegende brug verbonden, je hoeft dus geen boot te nemen om naar het eiland te komen.

Lefkas stad is in het jaar 1948 helemaal verwoest geraakt door een zware aardbeving, toen woonden er in de stad dertigduizend inwoners, nu zijn het er nog maar achtduizend. Omdat de mensen arm waren hebben ze veel moeten improviseren en hebben ze de stad zo goedkoop mogelijk herbouwd. De kleurrijke huisjes die er nu staan zien er schattig uit, deze zijn opnieuw gebouwd met oude materialen, veelal met hout en golfplaten.

Lefkas stad heeft een gezellig centrum, waar heel wat winkeltjes en terrasjes zijn. Hoewel het een klein stadje is, er is hier veel te zien en te doen. Zo is er de vesting van Agia Mavra, het is het eerste wat je ziet wanneer je met de auto de bewegende brug nadert. Hier bevindt zich ook de grotere jachthaven van het eiland waar duizenden zeilboten in de zomermaanden aanmeren. Er zijn historische kerken, een prachtige lagune, mooie pleintjes en kleurrijke smalle steegjes.

De stranden van Lefkas stad bevinden zich aan de noordkant van de stad (Gyra) en ten noorden van de lagunes. Bij de lagunes zijn viskwekerijen gevestigd. Het mooiste strand, vinden wij, het strand tegenover de vesting van Agia Mavra, op een landtong, bij de vuurtoren.

Waar Lefkas stad om bekend staat is ook het uitgaansleven. Er zijn bars en discotheken waar tot vroeg in de ochtend gedanst en gefeest wordt. Er zijn ook zaken waar Griekse muziek gedraaid wordt en waar letterlijk de borden op de grond sneuvelen.

Foto's Lefkas stad - Lefkas stad in beeld

Lefkas stad foto 9 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 36 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 31 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 79 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids de witte molen - Foto van meltemi Lefkas stad foto 37 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 89 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 63 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 45 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 60 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad foto 94 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Lefkas stad - Foto van Arthur van Haarlem


meer foto's van Lefkas stad»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Drone video Lefkas stad (4K)

 

Luchtvideo van Lefkas stad - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Lefkas stad?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Lefkas stad


Lefkas vakanties

Villa Klio, Chloi en studio Erato

Bekijken

Villa Klio, Chloi en studio Erato
Lefkas
Lefkas stad
Armonia

Bekijken

Armonia
Lefkas
Nidri
Villa Olga Lounge Hotel

Bekijken

Villa Olga Lounge Hotel
Lefkas
Lygia
App. Seven Islands

Bekijken

App. Seven Islands
Lefkas
Lygia
© De Griekse Gids 2000-2019