Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Lefkas stad

Lefkas stad - Lefkada - vakantie, informatie en leuke tips


Lefkas stad. Lefkas stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Lefkada of Lefkas. Lefkas stad ligt in het noordoosten van het eiland, niet ver van het Griekse vasteland en 15 kilometer van de internationale luchthaven van Aktion (Preveza). De stad is met het Griekse vasteland via een bewegende brug verbonden, je hoeft dus geen boot te nemen om naar het eiland te komen.

Lefkas stad is in het jaar 1948 helemaal verwoest door een zware aardbeving, toen had de stad 30.000 inwoners, nu zijn het er nog maar 8.000. Omdat de mensen arm waren hebben ze veel moeten improviseren en hebben ze de stad zo goedkoop mogelijk herbouwd. De kleurrijke huisjes die er nu staan zien er schattig uit, deze zijn opnieuw gebouwd met oude materialen, veelal met hout en golfplaten.

"De hoofdstad van Lefkas heeft een mooi centrum met winkels en terrasjes"

Lefkas stad heeft een gezellig centrum waar heel wat winkeltjes en terrasjes zijn. Hoewel het een klein stadje is, is er hier veel te zien en te doen. Zo is er de vesting van Agia Mavra, het is het eerste wat je ziet wanneer je met de auto de bewegende brug nadert. Hier bevindt zich ook de grotere jachthaven van het eiland waar duizenden zeilboten in de zomermaanden aanmeren. Er zijn historische kerken, een prachtige lagune, mooie pleintjes en kleurrijke smalle steegjes.

Lefkas stad staat ook bekend staat om het uitgaansleven. Er zijn bars en discotheken waar tot vroeg in de ochtend gedanst en gefeest wordt. Er zijn ook zaken waar Griekse muziek gedraaid wordt en waar letterlijk de borden op de grond sneuvelen.

Lefkas stad
Lefkas stad

Stranden

De stranden van Lefkas stad bevinden zich aan de noordkant van de stad (Gyra) en ten noorden van de lagunes. Bij de lagunes zijn viskwekerijen gevestigd. Het mooiste strand, vinden wij, is het strand tegenover de vesting van Agia Mavra, op een landtong, bij de vuurtoren.

Vakantie  op Lefkas

Wil je tijdens je vakantie op Lefkas Lefkas stad bezoeken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier ons vakantieoverzicht naar Lefkas. Wil je Lefkas combineren met andere leuke plaatsen of eilanden? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op Lefkas geweest en kennen het eiland erg goed. We weten de leuke vakantie adresjes te vinden en zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Zo kun je Lefkas bijvoorbeeld goed combineren met Kefalonia en Zakynthos, maar ook met bijvoorbeeld Parga.

Bekijk foto's Lefkas stadDrone video Lefkas stad (4K)

 

Luchtvideo van Lefkas stad - © De Griekse Gids

Tips en bezienswaardigheden in Lefkas stad:

  • Het archeologische museum. Hier kun je vondsten uit de 4e eeuw bezichtigen die opgegraven zijn bij Nydri en de oude stad van Lefkas.
  • Het plein met diverse restaurands en cafés. Hier is ook de Agios Spyridanos kerk (uit de 17e eeuw) te vinden.
  • Het Agia Mavra fort bij de ingang van de stad, dat is gebouwd door Giovanni Orsini uit Sicilië, rond het jaar 1300.
  • Het voetgangersgebied langs de kust, vol met cafés en muziekbars die populair zijn onder de jongere generatie.
  • De Agios Minas kerk. De kerk heeft een prachtige iconostase met houtsnijwerk, pictogrammen geschilderd door geweldige iconografen zoals Kontarinis en Roussos en olieverfschilderijen van Doxaras, Koutouzis, Ventouras en anderen. De kerk werd gesticht in 1707 en werd herbouwd tot zijn huidige grootte na de schade die het heeft geleden in 1724.

Griekse spullen bestellen

Lefkas: Waar ligt Lefkas stad?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Lefkas stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Lefkas stad

Jan Dettmeijer
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: - Cultuur: 8 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting Lefkas stad:
Lefkas is een heerlijke stad Hier kan je overdag lekker slenteren langs de haven en door de vele straten. Ook kan je de kerken en de musea bezoeken. Ergens lekker neerploffen en wat drinken geen probleem en een heerlijk maaltje uitzoeken is met de vele restaurantjes geen enkel probleem. Na het eten naar het plein om lekker te genieten van een warm of koud drankje met een hapje is iets dat de Griekse bevolking graag doet en waarom zou je je niet aanpassen?. Alles bij elkaar echt de moeite waard om hdeze volgens ons leuke stad te bezoeken


meltemi
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 4 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 3 - Stranden: 10 - Omgeving: 9

Toelichting Lefkas stad:
Lefkas is een prachtig stadje, niet te druk en in de omgeving prachtige stranden. Weinig hoteltoeristen.dus het leven is er nog aangenaam. Fantastisch achterland vooaral als je met de wagen bent .


Ben je zelf ooit naar Lefkas stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Nidri vakantie
Nidri vakantie
Meganisi (eiland) vakantie
Meganisi (eiland) vakantie
Porto Katsiki vakantie
Porto Katsiki vakantie
Kaap Lefkatas vakantie
Kaap Lefkatas vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Lefkas stad Lefkas

vrijdag
Weer en klimaat Lefkas stad
19°C

zaterdag
Weer en klimaat Lefkas stad
20°C

zondag
Weer en klimaat Lefkas stad
19°C

maandag
Weer en klimaat Lefkas stad
21°C

dinsdag
Weer en klimaat Lefkas stad
25°C

woensdag
Weer en klimaat Lefkas stad
21°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024