Englouvi (Lefkas)

Englouvi (Egklouvi). Het traditionele bergdorp Englouvi ligt centraal op het eiland Lefkas, ten zuiden van Karia. Dit dorp ligt als het ware verborgen tussen de bergen, op ongeveer op 800 meter boven de zeespiegel. In het dorp is een mooi dorpsplein met veel terrassen en cafés. Englouvi is vooral bekend om de linzen die hier verbouwd worden. Men beweerd dat dit de beste linzen van Griekenland zijn. Dit gebeurt op de hoogvlakte die twee kilometer verderop ligt op 950 meter hoogte, voorbij de kerk van Agios Donatos. Tijdens mijn bezoek vertelde een grondeigenaar en verbouwer van linzen (Thomas Kontogiorgis) dat deze soort linzen alleen op een bepaalde plek van de hoogvlakte verbouwd kunnen worden en niet overal. Dit heeft te maken met de aarde en de grond die hier water kan vasthouden, zelfs als het langdurig niet regent. Een keer per jaar, op 6 augustus, is er dan ook een groot feest naast de kerk van Agios Donatos waar het linzenfeest gevierd wordt. Naast de kerk van Agios Donatos zijn een aantal waterputten, hier kan men gerust water uit drinken. Verderop zie je op deze hoogvlakte allerlei stenen hutten, dat zijn gewelfde stenen huisjes, men noemt ze “Volti”. Dit waren vroeger verblijfplaatsen voor de mensen die hier in de landbouw werkten.

Foto's Englouvi - Englouvi in beeld

Het dorp Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Windmolen bij Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Het dorpsplein in Englouvi foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Englouvi, 750 meter boven de zeespiegel - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Volti huisjes Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Schitterende natuur Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Bij Englouvi met in de verte de bergen van Centraal Griekenland - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Het bergdorpje Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Op de hoogvlakte bij Englouvi foto 1 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Volti, stenen huisjes van Englouvi - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Englouvi streek - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Englouvi, op de bergen van het eiland - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Englouvi»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Wist je dat Lefkas...

  • Wist je dat Lefkas tot in de 7e eeuw v.Chr. een schiereiland van Akarnania was en dat de Korinthiers die zich hier kwamen vestigen een eiland ervan gemaakt hebben? Dit had tot gevolg dat Lefkas erg welvarend werd en zeer gewild was.
  • Wist je dat de belangrijkste vorm van inkomsten op het eiland toerisme is, dat de laatste decennia sterk is gestegen, waardoor Lefkada een van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee is geworden?
  • Wist je dat de lokale bevolking op Lefkas behalve met het toerisme zich ook met landbouw, wijngaarden, olijfgaarden en visserij bezig houdt?
  • Wist je dat toen Onassis in 1963, het eilandje Scorpios kocht, Nidri een klein vissersdorpje was dat niet veel voorstelde? Het is Onassis die Nidri op de wereldkaart heeft gezet, vandaar zijn standbeeld op de boulevard van het stadje.

Gemiddelde temperaturen Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Englouvi?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Englouvi


Lefkas vakanties

Hotel Porto Ligia

Bekijken

Hotel Porto Ligia
Lefkas
Lygia
Ionian Horizon Villas (incl. auto)

Bekijken

Ionian Horizon Villas (incl. auto)
Lefkas
Tsoukalades
Lefkada Villas

Bekijken

Lefkada Villas
Lefkas
Vafkeri
Amousso Beach Villas

Bekijken

Amousso Beach Villas
Lefkas
Marantochori
© De Griekse Gids 2000-2019