Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Englouvi

Englouvi Lefkas (Lefkada) - vakantie, informatie en leuke tips

Englouvi (Egklouvi). Het traditionele bergdorp Englouvi ligt centraal op het eiland Lefkas, ten zuiden van het traditionele dorp Karia. Dit dorp ligt als het ware verborgen tussen de bergen, op ongeveer op 800 meter boven de zeespiegel. In het dorp is een mooi dorpsplein met veel terrassen en cafés.

"Een traditioneel bergdorp op Lefkas"

Englouvi is vooral bekend om de linzen die hier verbouwd worden. Men beweert dat dit de beste linzen van Griekenland zijn. Dit gebeurt op de hoogvlakte die 2 kilometer verderop ligt op 950 meter hoogte, voorbij de kerk van Agios Donatos. Tijdens mijn bezoek vertelde een grondeigenaar en verbouwer van linzen (Thomas Kontogiorgis) dat dit soort linzen alleen op een bepaalde plek van de hoogvlakte verbouwd kan worden en niet overal. Dit heeft te maken met de aarde en de grond die hier water kan vasthouden, zelfs als het langdurig niet regent. Een keer per jaar, op 6 augustus, is er dan ook een groot feest naast de kerk van Agios Donatos waar het linzenfeest gevierd wordt. Naast de kerk van Agios Donatos zijn een aantal waterputten, hier kan men gerust water uit drinken.

Verderop zie je op deze hoogvlakte allerlei stenen hutten, dat zijn gewelfde stenen huisjes, men noemt ze “Volti”. Dit waren vroeger verblijfplaatsen voor de mensen die hier in de landbouw werkten.

Englouvi Lefkas
Foto: Englouvi Lefkas

Bekijk foto's Englouvi


Englouvi


Beoordeel Englouvi (Lefkas) - Plaats een eigen review

Ken jij Englouvi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:
8.0


Lefkas: Waar ligt Englouvi?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Englouvi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Englouvi

Rietman
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: 5 - Cultuur: 7 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 8

Toelichting Englouvi:

Wij zijn meerdere keren in Englouvi geweest, op het pleintje (leuk beschilderde muu ) kun je lekker eten, of griekse koffie drinken , of gewoon uitrusten en genieten van de natuur om je heen ,mij geheime tip is verder kun je vanaf Englouvi richting Donatos door de prachtige natuur rijden naar een kerkje (genaamd Profilia) boven op een berg laatste stuk beetje moeilijk om met de auto te bereiken maar je kunt je auto een 20 meter van boven parkeren en van daaruit een prachtig overzicht van Lefkas. Als U in Lefkas bent is dit echt een must vr gr vanuit oss


Ben je zelf ooit naar Englouvi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kataraktis vakantie
Kataraktis vakantie
Kaap Lefkatas vakantie
Kaap Lefkatas vakantie
Agios Nikitas vakantie
Agios Nikitas vakantie
Vassiliki vakantie
Vassiliki vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021