Nidri (Lefkas)

Nidri (Nydri) is een drukke, gezellige badplaats aan de oostkust van het eiland Lefkas. Het voormalige vissersdorpje ligt in een fantastische natuuromgeving die volgens de reder Aristoteles Onassis, de mooiste plek op aarde was. Het is niet voor niets dat Onassis later het eilandje Skorpios kocht, dat eilandje ligt precies tegenover Nidri. Deze toeristenplaats heeft een levendig centrum en een kleurrijke haven. Er is een levendige  boulevard ('s avonds autovrij) en er zijn veel souvenirwinkeltjes. In de zomermaanden slenteren Grieken en toeristen heen en weer, genietend van de prachtige omgeving en sfeer.

Luchtvideo Nidri op Lefkas

Dronevideo van Nidri - ©De Griekse Gids

Wil je een fantastische vakantie in Nidri op Lefkas meemaken?

We kennen leuke kleinschalige adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak in Nidri op Lefkas geweest en kennen het dorp en omgeving erg goed. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Zo kun je Lefkas bijvoorbeeld goed combineren met Kefalonia en Zakynthos. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Nidri - Nidri in beeld

lefkas - nidri - Foto van Caiway Nidri (Nydri) aan de Vlicho baai foto 4 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Zeilboten haven Nidri (Nydri) foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Hotel George Nidri (Nydri) foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids De baai van Vlicho met voorin Nidri (Nydri) - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Nidri - Eiland Lefkas - Foto 62 - Foto van De Griekse Gids LefkasNidriWandelingNaarPaleokatouna - Foto van Doortje van Lieshout


meer foto's van Nidri»


Stranden Nidri

De stranden van Nidri zijn niet breed en bestaan uit grofkorrelig zand/grind. De bomen komen tot aan het strand en zorgen voor schaduw. Er zijn hier parasols en ligbedden te huur. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee en de eilandjes die voor de kust liggen. Op korte afstand zie je behalve Skorpios, de eilanden Madouri, Meganisi, Sparti en Skorpidi. Nidri is een plaats die erg geliefd is onder zeilers, in de gesloten baai rechts van Nidri, zie je in de zomermaanden honderden bootjes aanmeren.

Uitgaan in Nidri

Nidri biedt samen met Lefkas stad, de beste uitgaansmogelijkheden van het eiland. Er zijn heel wat bars, tavernes en terrasjes. De restaurants zijn erg goed en de ook dat geldt ook voor de prijzen. De vistavernes horen tot de beste van Griekenland, wie van vis houdt zal hier ontzettend genieten. Goede restaurants zijn er niet alleen in Nidri, ook buiten Nidri. Bij het dorp Charadiatika naast de baai van Vlicho, zou het lekkerste vlees op houtskool bereid worden.

Uitstapjes vanaf Nidri

Vanaf  Nidri kun je dagelijks met de veerdiensten naar o.a. Meganisi, Kefalonia (Fiskardo) en Ithaki (Frikes). Daarnaast kun je dagtrips maken met toeristenbootjes, dat is een echte aanrader. Nidri is ook een prima uitvalsbasis om met een auto het eiland te ontdekken omdat het vrij centraal ligt. Vanaf hier ben je binnen 45 minuten overal op het eiland. Een erg leuk uitstapje vanaf Nidri is De Dimosari watervallen bij Nidri

Tips en Bezienswaardigheden bij Nidri:

 • Madouri-eiland, de thuisbasis van Aristotelis Valaoritis, een belangrijke Griekse dichter en het Aristoteles Onassis Skorpios eiland, waar zwemmen is toegestaan.
 • De beschutte Vlycho-baai en de groene Kaap Agia Kyriaki.
 • Het Dimosari-ravijn, waar je kunt geniet van een duik in de watervallen die er stromen.
 • Perigiali, een dorp aan zee met een ongelooflijk uitzicht op Prigkiponisia, evenals Neochori.
 • Vlycho (3 km ten zuiden van Nidri), een dorp aan zee in de hoek van de baai en Geni, het schilderachtige toeristengebied gelegen aan de overkant van de kust.
 • Het 18e-eeuwse historische Evangelistria Klooster (De Rode Kerk). Deze is hoog gebouwd op de berg.

Links met tips voor NidriGemiddelde temperaturen Nidri Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Nidri?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Nidri


© De Griekse Gids 2000-2020