Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Agiofili


Agiofili - Lefkas (Griekenland)

Agiofili beach. Agiofili  is een indrukwekkend strand dat drie kilometer ten zuiden van Vassiliki ligt, op het eiland Lefkas. Kenmerkend aan dit strand zijn de witte kleine kiezels, de turquoise zee en de steile rood-witte rotswanden achter het strand. Vroeger was Agiofili uitsluitend per boot bereikbaar maar tegenwoordig kom je er ook met de auto, de motor of te voet natuurlijk. Vanaf Vassiliki loopt er namelijk een smalle zandweg die deels geasfalteerd is of met beton aangelegd, naar het Agiofili strand. Er is een geasfalteerde parkeerplaats aangelegd op 50 meter van het strand. Parkeren kost hier €4 voor een hele dag (prijzen zomer 2016). Bij de parkeerplaats is er een kiosk en er zijn twee toiletten.

Naar het strand loop je via stenen trappen die iets verder gelegen zijn. De eerste aanblik over het strand is indrukwekkend! De prachtige, contrasterende kleuren van de turquoise zee en het witte strand en de groene struiken op de rotsen zijn adembenemend. Het water is kristalhelder, je kunt grote en kleine vissen zien zwemmen. Op het strand is een geïmproviseerd kraampje waar frisdrank, vers fruit zoals kiwi, watermeloen, perzik wordt verkocht en zelfs cocktails zijn er verkrijgbaar! In het hoogseizoen is het erg druk in Agiofili, want dagelijks komen hier toeristenbootjes met badgasten uit Nidri om te zwemmen, snorkelen en zonnen. Vanaf Vassiliki gaat er ieder uur een pendelbootje naar Agiofili.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Agiofili - Agiofili in beeld

Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Agiofili Lefkas - Ionische eilanden - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Agiofili»

Video Agiofili - Lefkas (4k)

Agiofili Lefkas- ©De Griekse Gids

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Agiofili
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Lefkas: Waar ligt Agiofili?

Uitstapjes / Trips vanaf Agiofili
De kaart / landkaart van Lefkas (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Uitstapjes vanaf Agiofili Lefkas

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Lefkas en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Lefkas.

Kaart Lefkas - Landkaart LefkasVassiliki Lefkas Porto Katsiki Lefkas Kaap Lefkatas Lefkas Nidri Lefkas - Nydri Kathisma Lefkas Englouvi Lefkas Karia - Karya Lefkas Nikiana Lefkas Poros Lefkas - Mikros Gialos Lefkas Agios Nikitas Lefkas Egremni Lefkas Lefkas stad Athani Lefkas Lefkas Skorpios Meganisi en overige eilanden bij Lefkas Watervallen Lefkas Syvota Lefkas
Uitstapjes vanaf Agiofili - Klik op de kaart van Lefkas (©De Griekse Gids)