Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Poros

Poros Lefkas (Lefkada) - vakantie, informatie en leuke tips

Poros (Lefkas). Poros is een dorpje in het zuidoosten van Lefkas, tien kilometer van Nidri en 27 kilometer van Lefkas stad. Het ligt op de hellingen van een berg, niet ver van de mooie baai van Rouda. Het is een traditioneel dorpje met stenen huisjes en smalle steegjes.

"Overal in Poros zijn bloemen, planten en tuintjes."

Door alle bloemen, kruiden en tuintjes ruik je als het ware de natuur. In het dorp zijn enkele tavernes en cafés en er zijn appartementen en kamers te huur. Iets hoger op de berg, bij de locatie Pyrgi, zijn de resten te zien van een antieke olijfpers uit vierde eeuw voor Christus en van een kasteel uit de Middeleeuwen.

Poros Lefkas
Poros lefkas

Vakantie

Wil je een fijne vakantie op Lefkas meemaken en zoek je een goed hotel of appartement om te verblijven? Bekijk dan ons vakantieoverzicht naar Lefkas. Wil je Lefkas tijdens je vakantie combineren met een ander Grieks eiland zoals Zakynthos of Kefalonia? Boek je vakantie bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen.

Bekijk foto's PorosTips en informatie

Beneden aan de baai, ligt het mooie kiezelstrand (witte kiezels), dit strand heet Mikros Gialos. Op de groene hellingen er omheen zijn veel olijfbomen en dennenbomen. Aan de ene kant van de baai ligt het strand en aan de andere kant ligt het haventje. Achter het strand is een parkeerplaats voor de auto’s die overigens in het hoogseizoen niet toereikend is, vooral Grieken weten dit strand namelijk te vinden. Aan het strand zijn allerlei terrasjes en restaurants en minimarkets.

Poros Lefkas strand
Poros Lefkas strand

Tegen de hellingen zijn allerlei hotels en appartementen gebouwd en de camping “Poros Beach”. De camping ligt 100 meter van het strand, te midden van olijfbomen en sinaasappelbomen.


Lefkas: Waar ligt Poros ?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Poros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Egremni vakantie
Egremni vakantie
Nidri vakantie
Nidri vakantie
Meganisi (eiland) vakantie
Meganisi (eiland) vakantie
Porto Katsiki vakantie
Porto Katsiki vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021