Poros (Lefkas)

Poros (Lefkas). Poros is een dorpje in het zuidoosten van Lefkas, tien kilometer van Nidri en 27 kilometer van Lefkas stad. Het ligt op de hellingen van een berg, niet ver van de mooie baai van Rouda. Het is een traditioneel dorpje met stenen huisjes en smalle steegjes. Overal zijn bloemen, planten en tuintjes, je ruikt als het ware de natuur. In het dorp zijn enkele tavernes en cafés en er zijn appartementen en kamers te huur. Iets hoger op de berg, bij de locatie Pyrgi, zijn de resten te zien van een antieke olijfpers uit vierde eeuw voor Christus en van een kasteel uit de Middeleeuwen.

Beneden aan de baai, ligt het mooie kiezelstrand (witte kiezels), dit strand heet Mikros Gialos. Op de groene hellingen er omheen zijn veel olijfbomen en dennenbomen. Aan de ene kant van de baai ligt het strand en aan de andere kant ligt het haventje. Achter het strand is een parkeerplaats voor de auto’s die overigens in het hoogseizoen niet toereikend is, vooral Grieken weten dit strand namelijk te vinden. Aan het strand zijn allerlei terrasjes en restaurants en minimarkets.

Tegen de hellingen zijn allerlei hotels en appartementen gebouwd en de camping “Poros Beach”. De camping ligt 100 meter van het strand, te midden van olijfbomen en sinaasappelbomen.

Foto's Poros - Poros in beeld

Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 5 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 40 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 15 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 30 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 39 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 12 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 21 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 24 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 19 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 25 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 17 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 18 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Poros »


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;Gemiddelde temperaturen Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Poros ?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Poros


Lefkas vakanties

Agios Nikitas Villas

Bekijken

Agios Nikitas Villas
Lefkas
Agios Nikitas
Agnadi Suites

Bekijken

Agnadi Suites
Lefkas
Nikiana
Hotel Porto Ligia

Bekijken

Hotel Porto Ligia
Lefkas
Lygia
Eilandhoppen Lefkas Kefalonia

Bekijken

Eilandhoppen Lefkas Kefalonia
Lefkas
Eilandhoppen
© De Griekse Gids 2000-2019