Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Poros


Poros - Lefkas (Griekenland)

Poros (Lefkas). Poros is een dorpje in het zuidoosten van Lefkas, tien kilometer van Nidri en 27 kilometer van Lefkas stad. Het ligt op de hellingen van een berg, niet ver van de mooie baai van Rouda. Het is een traditioneel dorpje met stenen huisjes en smalle steegjes. Overal zijn bloemen, planten en tuintjes, je ruikt als het ware de natuur. In het dorp zijn enkele tavernes en cafés en er zijn appartementen en kamers te huur. Iets hoger op de berg, bij de locatie Pyrgi, zijn de resten te zien van een antieke olijfpers uit vierde eeuw voor Christus en van een kasteel uit de Middeleeuwen.

Beneden aan de baai, ligt het mooie kiezelstrand (witte kiezels), dit strand heet Mikros Gialos. Op de groene hellingen er omheen zijn veel olijfbomen en dennenbomen. Aan de ene kant van de baai ligt het strand en aan de andere kant ligt het haventje. Achter het strand is een parkeerplaats voor de auto’s die overigens in het hoogseizoen niet toereikend is, vooral Grieken weten dit strand namelijk te vinden. Aan het strand zijn allerlei terrasjes en restaurants en minimarkets.

Tegen de hellingen zijn allerlei hotels en appartementen gebouwd en de camping “Poros Beach”. De camping ligt 100 meter van het strand, te midden van olijfbomen en sinaasappelbomen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Poros - Poros in beeld

Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 29 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 35 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 20 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 4 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 19 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 2 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 31 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 16 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 32 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids Poros Lefkados - Mikros Gialos foto 24 - Lefkas (Lefkada) - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Poros »

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Poros
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Lefkas: Waar ligt Poros ?

Uitstapjes / Trips vanaf Poros
De kaart / landkaart van Lefkas (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Uitstapjes vanaf Poros Lefkas

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Lefkas en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Lefkas.

Kaart Lefkas - Landkaart LefkasVassiliki Lefkas Porto Katsiki Lefkas Kaap Lefkatas Lefkas Nidri Lefkas - Nydri Kathisma Lefkas Englouvi Lefkas Karia - Karya Lefkas Nikiana Lefkas Poros Lefkas - Mikros Gialos Lefkas Agios Nikitas Lefkas Egremni Lefkas Lefkas stad Athani Lefkas Lefkas Skorpios Meganisi en overige eilanden bij Lefkas Watervallen Lefkas Syvota Lefkas
Uitstapjes vanaf Poros - Klik op de kaart van Lefkas (©De Griekse Gids)