Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Lygia

Lygia Lefkas (Lefkada) | Informatie, tips en vakanties

Lygia.Het dorpje Lygia ligt zes kilometer ten zuiden van Lefkas stad, op de route Lefkas stad – Nidri. Lygia is van oorsprong een vissersdorp dat zich in de laatste jaren toeristisch, enorm heeft ontwikkeld. Het ligt precies tegenover het Griekse vasteland en het departement Etoloakarnania, de afstand tot de kust er tegenover is minder dan duizend meter.

In Lygia is er een lang, vrij smal kiezelstrand en een vissershaventje waar allerlei zeiljachten bij het haventje aanmeren. Rond het haventje van Lygia zijn diverse visrestaurants, cafés en overige zaken. Daarnaast zijn er minimarktjes, een bakker en souvenirwinkels. Het gebied rond Lygia was vroeger bekend om de zoutwinning, iets noordelijker bevinden zich hier de zoutpannen van Karyotes.

Bij Lygia liggen meerdere leuke stranden, vaak zijn het zeer rustige stranden. Tegenover het eilandje van de zoutpannen 'Alexandros' , bevindt zich een middeleeuws fort. Achter Lygia zijn lage heuvels met veel olijfbomen en dennenbomen. Er zijn leuke wandelpaadjes om de omgeving te verkennen.

Tips en Bezienswaardigheden bij Lygia:

  • Het gezellige plaatsje Nidri
  • Katouna (4 km ten zuiden), een schilderachtig dorp met gezellige steegjes, traditionele huizen en leuke kleine taverna's. Er is een uitzicht op de zoutmijnen en het fort van Alexandrou.
  • De Panagia kerkklokketoren en de iconostase van de Agios Varvaros-kerk zijn ook erg interessant.

 

Bekijk foto's Lygia
Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Meganisi (eiland) vakantie
Meganisi (eiland) vakantie
Nidri vakantie
Nidri vakantie
Vassiliki vakantie
Vassiliki vakantie
Porto Katsiki vakantie
Porto Katsiki vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Lygia?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van LygiaGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020