Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Syvota

Syvota Lefkas (Lefkada) | Informatie, tips en vakanties

Syvota (Sivota). Syvota op Lefkas, is een traditioneel dorp in het zuidoosten van het eiland, ongeveer 33 kilometer van Lefkas stad. Het ligt in een gesloten baai die omgeven wordt door heel veel groen. De baai is zo gesloten, dat de zee eerder op een meer lijkt, dat omringd is door fraai begroeide heuvels en bergen. Syvota is een gezellig dorp met leuke terrasjes en restaurants aan het water. De omgeving van Syvota is erg mooi. Grote hotels zijn hier niet, wel zijn er diverse luxe villa's maar ook goedkopere kamers te huur.

Dronevideo Syvota Lefkas

Luchtvideo van het pittoreske Syvota op Lefkas - ©De Griekse Gids

Vakantie in Syvota op Lefkas

We kennen leuke adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Zo kun je Lefkas bijvoorbeeld goed combineren met Kefalonia en Zakynthos. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Bekijk foto's SyvotaSivota Pittoresk vissersdorpje op Lefkas

Sivota is een pittoresk vissersdorpje in een van de natuurlijke baaien aan de zuidkant van het eiland Lefkas. Het is gebouwd in de oksel van de omringende groene heuvels en heeft een prachtig uitzicht over de Ionische zee. De intieme haven biedt een veilige en romantische schuilplaats aan voornamelijk zeiljachten. Overdag kan men na een wandeling op het terras van een van de tavernes genieten van lichte visgerechten, een salade of een soepele lokale wijn. De serene rust wordt soms onderbroken door een lichtstampend vissersbootje.

Sivota is opgenomen in de reeks van Flotillehavens en is vanaf de late middag een parade van bezoekende zeilers naar de beste vistaveernes van het eiland. Enkele bars aan de promenade bieden ‘s -avonds een spektakel aan reflecterende lichtjes en vormen een zwoel afscheid van zo’n typisch romantische dag op een Grieks eiland, waar je nog lang aan terug denkt. De laatste jaren zijn links en rechts tegen de heuvels voornamelijk 2e huizen gebouwd, die elk een adembenemend uitzicht bieden over de baai, de zee en grillige eilanden.

Tekst: Rietje en Peter van Boesschoten


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Porto Katsiki
Porto Katsiki
Egremni
Egremni
Kaap Lefkatas
Kaap Lefkatas
Meganisi (eiland)
Meganisi (eiland)

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Syvota?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van SyvotaGriekse Gids Reizen Eilandhoppen Het Griekse winkeltje to Magazaki Sunweb Griekenland Eliza was here Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020