Syvota (Lefkas)

Syvota (Sivota). Syvota op Lefkas, is een traditioneel dorp in het zuidoosten van het eiland, ongeveer 33 kilometer van Lefkas stad. Het ligt in een gesloten baai die omgeven wordt door heel veel groen. De baai is zo gesloten, dat de zee eerder op een meer lijkt, dat omringd is door fraai begroeide heuvels en bergen. Syvota is een gezellig dorp met leuke terrasjes en restaurants aan het water. De omgeving van Syvota is erg mooi, het is niet voor niets dat de "Giorgio Armani Groep" honderdtwintig hectaren grond kocht. Grote hotels zijn hier niet, wel zijn er diverse luxe villa's maar ook goedkopere kamers te huur.

Foto's Syvota - Syvota in beeld

Syvota - Eiland Lefkas - Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Syvota (Sivota) Lefkas - Griekenland - Foto 5 - Foto van Rietje en Peter van Boesschoten Syvota - Eiland Lefkas - Foto 54 - Foto van De Griekse Gids Syvota - Eiland Lefkas - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Syvota - Eiland Lefkas - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Syvota - Eiland Lefkas - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Syvota - Eiland Lefkas - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Syvota - Eiland Lefkas - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Syvota - Eiland Lefkas - Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Syvota - Eiland Lefkas - Foto 51 - Foto van De Griekse Gids Syvota - Eiland Lefkas - Foto 45 - Foto van De Griekse Gids Syvota - Eiland Lefkas - Foto 39 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Syvota»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Dronevideo Syvota Lefkas

Luchtvideo van het pittoreske Syvota op Lefkas - ©De Griekse Gids

Rietje en Peter van Boesschoten over Sivota - Villa Sophia

Sivota is een pittoresk vissersdorpje in een van de natuurlijke baaien aan de zuidkant van het eiland Lefkas. Het is gebouwd in de oksel van de omringende groene heuvels en heeft een prachtig uitzicht over de Ionische zee. De intieme haven biedt een veilige en romantische schuilplaats aan voornamelijk zeiljachten. Overdag kan men na een wandeling op het terras van een van de taveernes genieten van lichte visgerechten, een salade of een soepele lokale wijn. De serene rust wordt soms onderbroken door een lichtstampend vissersbootje.

Sivota is opgenomen in de reeks van Flotillehavens en is vanaf de late middag een parade van bezoekende zeilers naar de beste vistaveernes van het eiland. Enkele bars aan de promenade bieden ‘s -avonds een spektakel aan reflecterende lichtjes en vormen een zwoel afscheid van zo’n typisch romantische dag op een Grieks eiland, waar je nog lang aan terug denkt

De laatste jaren zijn links en rechts tegen de heuvels voornamelijk 2e huizen gebouwd, die elk een adembenemend uitzicht bieden over de baai, de zee en grillige eilanden.


Wist je dat Lefkas...

 • Wist je dat Lefkas tot in de 7e eeuw v.Chr. een schiereiland van Akarnania was en dat de Korinthiers die zich hier kwamen vestigen een eiland ervan gemaakt hebben? Dit had tot gevolg dat Lefkas erg welvarend werd en zeer gewild was.
 • Wist je dat de belangrijkste vorm van inkomsten op het eiland toerisme is, dat de laatste decennia sterk is gestegen, waardoor Lefkada een van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee is geworden?
 • Wist je dat de lokale bevolking op Lefkas behalve met het toerisme zich ook met landbouw, wijngaarden, olijfgaarden en visserij bezig houdt?
 • Wist je dat toen Onassis in 1963, het eilandje Scorpios kocht, Nidri een klein vissersdorpje was dat niet veel voorstelde? Het is Onassis die Nidri op de wereldkaart heeft gezet, vandaar zijn standbeeld op de boulevard van het stadje.

Gemiddelde temperaturen Lefkas

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Lefkas: Waar ligt Syvota?

Waar ligt Lefkas
De kaart / landkaart van Syvota


Lefkas vakanties

Palmyra

Bekijken

Palmyra
Lefkas
Nidri
Monodentri Villas

Bekijken

Monodentri Villas
Lefkas
Vassiliki
Hotel Athos

Bekijken

Hotel Athos
Lefkas
Nidri
Hotel George

Bekijken

Hotel George
Lefkas
Nidri
© De Griekse Gids 2000-2019