Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Anakasia Pilion - vakantie, informatie en leuke tips

Anakasia. Anakasia is een dorp aan de voet van het Pilion-gebergte, een paar kilometer buiten Volos en niet ver van Ano Volos. Het is het eerste dorp dat je tegenkomt wanneer je vanuit Volos richting Portaria rijdt, het ligt op de hellingen van de berg op 150 meter hoogte.

Anakasia is het administratieve centrum van de gemeente lolkos met een sterke aanwezigheid van het Pelische element, met oude landhuizen, traditionele geplaveide straatjes, stromend water en oude stenen fonteintjes. Andere dorpen van de gemeente Iolkos zijn Ano Volos en Agios Onoufrios.

Bezienswaardigheden in deze gemeente zijn het Kontou landhuis in Anakasia, met werken van de schilder Theofilos. Op het centrale plein met de karakteristieke plataan staat een bord dat de weg wijst naar het huis van Kontos. Op het pleintje van het dorp staat een borstbeeld van de grote volksschilder.

Heel bijzonder is de kerk Koimiseos tis Theotokou (Maria Hemelvaart) in Ano Volos, een Byzantijns monument met muurschilderingen uit de 18e eeuw, en het Zafeiriou landhuis in Agios Onoufrios.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld


Anakasia Pilion


Beoordeel Anakasia Pilion (Magnisia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Anakasia Pilion? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Magnisia: Waar ligt Anakasia Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Anakasia Pilion


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Anakasia Pilion geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

© De Griekse Gids 2000-2021