Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Chorto Pilion

Chorto Pilion - vakantie, informatie en leuke tips


Chorto. Richting de zuidpunt van Pilion bevindt zich het aan de kust gelegen, kleine, schilderachtige dorp Chorto, aan de Pagasitische Golf. Hier vind je nog de charme en rust van een authentiek Grieks vissersdorp. Het aantrekkelijke van Chorto is de ligging vlak langs de waterlijn met de kleine haven waar de vissersbootjes liggen te dobberen. Aan de pittoreske kade bevinden zich verschillende tavernes, waar je heerlijk kunt eten terwijl je de mooiste zonsondergang van heel Pilion kunt bewonderen. Het dorp Chorto heeft verschillende kleine rustige stranden. Gedurende de maanden augustus en september worden er verschillende culturele voorstellingen gegeven in het kleine openluchttheater van Chorto.

Chorto ligt 6 km van Argalasti. Het is een mooi groen dorp met prachtige stranden met kristalhelder water. De beschutte haven is ideaal voor wateractiviteiten zoals zeilen en windsurfen. Voorbij het hoofdstrand voor de huizen in Chorto zijn twee kleine baaien, de eerste baai heeft groenblauwe wateren en kiezelstenen en je moet alleen het kleine pad te volgen dat begint waar de huizen eindigen. De tweede baai is de baai Pagania, deze is bereikbaar via een smalle asfaltweg vanaf het begin van het dorp.

Chorto in Pilion
Chorto in Pilion

In het naburige dorp Milina - 3 km verderop - vind je meer tavernes, winkeltjes en gezellige barretjes. Verschillende wandelpaden in de omgeving geven je de gelegenheid om sportief te genieten van de natuur en de prachtige vergezichten over de baai met haar kleine omringende eilanden. Vanaf Chorto kun je zeer gemakkelijk de omgeving van Pilion verkennen. Zo bereik je in korte tijd de mooie zandstranden van Potistika en Melani aan de Egeïsche Zee in het oosten van Pilion. Maar ook het nabijgelegen Byzantijnse klooster in Paou, de wekelijkse markt in het bergdorp Argalasti en het pittoreske Agia Kyriaki zijn zeer zeker een bezoek waard.

Bekijk foto's Chorto Pilion
Griekse spullen bestellen

Magnisia: Waar ligt Chorto Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Chorto Pilion


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Chorto Pilion geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Chorto Pilion Magnisia

zaterdag
Weer en klimaat Chorto Pilion
22°C

zondag
Weer en klimaat Chorto Pilion
22°C

maandag
Weer en klimaat Chorto Pilion
20°C

dinsdag
Weer en klimaat Chorto Pilion
23°C

woensdag
Weer en klimaat Chorto Pilion
24°C

donderdag
Weer en klimaat Chorto Pilion
23°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024