Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Platania Pilion - Vissersdorpje in het zuiden van Pilion

Platania Pilion.  Platania is een pittoresk vakantiedorp in het zuidoosten van Pilion, 60 kilometer van Volos. Het is een bestemming waar je tot rust komt, weg van de grote massa. In het dorp zijn winkels, cafés en tavernes. Langs het strand zijn er verschillende vistavernes en cafés waar de tsipouro samen met lokale specialiteiten geserveerd wordt (Tsipouradika).

Platania is omgeven door lage heuvels die bedekt zijn met olijfbomen en boomgaarden. Er zijn enkele aardige stranden, het bekendste strand is Mikro dat op 10 minuten wandelen ligt. Vanaf Platania varen in de zomermaanden toeristische bootjes naar Skiathos dat aan de overkant ligt. Er zijn ook watertaxi's beschikbaar die je naar Skiathos of naar verlaten stranden kunnen brengen.

In de zomermaanden worden er diverse evenementen en festivals gehouden en trekken duizenden mensen aan.

In de wijde omgeving van Platania, in het zuidoostelijke puntje van Pilion ligt de stad Sipiada sinds de oudheid. Volgens Herodotus zonk een groot deel van de Perzische vloot bij de kaap van Sιpiada hier in de oudheid en dat kwam door zware storm, bliksem en de hagel die naar beneden kwam.

Bekijk foto's Platania Pilion
Magnisia: Waar ligt Platania Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Platania Pilion


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C
© De Griekse Gids 2000-2021