Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Chorefto Pilion - vakantie, informatie en leuke tips

CHOREFTO PILION. Chorefto (spreek je Choreftó uit) ligt helemaal in het noorden van Pilion, het is een van de noordelijkste locaties van het schiereiland. Het kan beschouwd worden als de haven van Zagora, het heeft een breed zandstrand en is een prachtige badplaats in Oost-Pilion. In de kleine haven van Chorefto meren boten, vissersboten en rondvaartboten aan.Het strand van Chorefto is het dichtst bij Zagora. Het is een georganiseerd lang goudgele zandstrand waar allerlei faciliteiten aangeboden worden. Op het strand zijn leuke beachbars en tavernes.

De dichte begroeing van Pilion reikt tot aan de zandstranden van Chorefto waar zich eens de beroemde haven bevond van waaruit de "Zagorische schepen" vertrokken naar de grote markten van Europa en het Oosten. Op deze plaats, waar voor het grootste gedeelte van het jaar de golven" dansen", vond G. Drosinis inspiratie voor zijn gedichtenbundel" Sereniteit".

Een uiterst groen paadje leidt vanaf het noordelijke gedeelte van het dorp naar de prachtige verlaten stranden Parisaina en Analipsi. Interessant bij Chorefto is de kerk van Agios Nikolaos, die is gebouwd bovenop de ruïnes van een oude tempel en schilderijen uit hout een gesneden iconostase draagt. Deze schilderijen zijn geschonken  geschonken door Zagoriaanse reders.

Letop de afdaling met auto naar het strand: De weg is erg smal en op sommige plekken zeer steil. Let dus op steile helling, zeker in het hoogseizoen wanneer het in Choreftó erg druk wordt.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld


Chorefto Pilion


Beoordeel Chorefto Pilion (Magnisia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Chorefto Pilion? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Magnisia: Waar ligt Chorefto Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Chorefto Pilion


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Chorefto Pilion geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

© De Griekse Gids 2000-2021