Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Portaria Pilion

Portaria Pilion - vakantie, in een schilderachtig bergdorp


Portaria Pilion. Portaria ligt op de berghellingen van Pilion, 14 kilometer van de stad Volos en op een hoogte van 650 meter. Vanaf hier is er een adembenemend uitzicht naar de bergen en de Pagasitische baai. In Portaria is er heel veel stromend water, zelfs op het centrale dorpsplein waar gezellige terrasjes zijn. Portaria is een ideaal startpunt om het prachtige berggebied van Pilion te verkennen en om mooie wandelingen te maken. Het is een schilderachtig bergdorpje waar je zeker enkele dagen of zelfs veel langer kunt verblijven.

“Portaria traditioneel dorp met stromend water en een gezellig dorpsplein„

Portaria  is een van de mooiste, meest interessante en meest unieke traditionele dorpen in deze regio. De adembenemende natuurlijke schoonheid, het frisse bronwater, de indrukwekkende traditionele herenhuizen en de kronkelige paadjes maken van Portaria een plek waar je rust en schoonheid vindt. Pilion heeft veel mooie stranden en helder zeewater, ideaal tijdens de hete zomermaanden. Tijdens het winterseizoen is het skicentrum van Agriolefkes, op korte afstand van Portaria, een zeer populaire bestemming.

Portaria in Pilion
Portaria in Pilion

Portaria was vroeger het voornaamste handelscentrum van de 24 dorpen van Pilion. Tegenwoordig is Portaria de "gastvrouw" van Pilion. Een bezoek waard zijn o.a. de neoklassieke landhuizen waarvan vele als hotels functioneren. Elk jaar herleeft eind augustus de traditie van de bruiloft zoals die alleen maar in Pilion wordt gevierd.

Bekijk foto's Portaria PilionDe 4 dorpen van gemeente Portaria

De gemeente Portaria bestaat uit 4 dorpen, dat zijn Portaria zelf, Alli Meria, Stagiates en Katichori. Portaria heeft de naam gekregen van het Byzantijnse kerkje van de Heilige Moeder Portarea dat zich hier bevindt. Alli Meria is een recenter dorp dat ook in de traditionele stijl is gebouwd. Hier worden bloemen geteeld en er is een mooi uitzicht op Volos. Het dorpje Stagiates ligt ten noordwesten van Portaria, net als de andere dorpen, te midden van een groene omgeving met veel platanen en andere bomen. Stagiates staat bekend om de traditionele worsten die hier gemaakt en verkocht worden.

Elk jaar worden in de maand juli volksfeesten gehouden, genaamd "de worstfeesten" op het centrale plein van Stagiates. Ook vanaf hier is er een uitstekend uitzicht naar Volos. Katichori, dat ook wel Katochori wordt genoemd (Kato = beneden, chorio = dorp), ligt ten zuiden van Portaria en hier wordt goede wijn en tsipouro (jenever) van druiven gemaakt. Het gaat om niet al te grote producties waardoor het meestal lokaal geconsumeerd wordt. Een andere beroepsbezigheid van de plaatselijke bevolking is de productie van olijfolie. In de omgeving rond Portaria, zijn duizenden olijfbomen en daarom worden uit de olijven van deze bomen grote hoeveelheden olijfolie geproduceerd.

In de gemeente Portaria zijn allerlei hotels waar je kan verblijven. Ook kan je hier een traditioneel herenhuis huren. De dorpen van de gemeente Portaria zijn tevens zeer populair onder wandelaars daar er diverse mooie uitgestippelde wandelroutes zijn. Al deze routes hebben een naam, zo is er de "wandelroute der Centauren" of de "wandelroute van Iason".


Griekse spullen bestellen

Magnisia: Waar ligt Portaria Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Portaria Pilion


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Portaria Pilion geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Portaria Pilion Magnisia

maandag
Weer en klimaat Portaria Pilion
20°C

dinsdag
Weer en klimaat Portaria Pilion
21°C

woensdag
Weer en klimaat Portaria Pilion
24°C

donderdag
Weer en klimaat Portaria Pilion
22°C

vrijdag
Weer en klimaat Portaria Pilion
23°C

zaterdag
Weer en klimaat Portaria Pilion
23°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024