Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Portaria Pilion


Portaria Pilion - Magnisia (Griekenland)

PORTARIA. Portaria was het voornaamste handelscentrum van de vierentwintig dorpen van Pilion. Het hotel "Theoxenia" werd na 1900 beschouwd als het grootste en meest luxueuse hotel van de Balkan. Tegenwoordig vormt Portaria de "gastvrouw" van Pilion. Een bezoek waard zijn de neoklassieke landhuizen waarvan vele als hotels functioneren. Elk jaar herleeft eind augustus de traditie van de bruiloft zoals die alleen maar in Pilion wordt gevierd. Portaria ligt op de berghellingen van Pilion, 14 kilometer van de stad Volos. Vanaf hier is er een adembenemend uitzicht naar de bergen en de Pagasitische baai. In Portaria is er heel veel stromend water, zelfs op het centrale dorpsplein waar gezellige terrasjes zijn.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Portaria Pilion - Portaria Pilion in beeld

Portaria Pilion - Griekenland - foto 3 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 2 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 4 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 8 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 6 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 1 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 10 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 11 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 9 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Portaria Pilion»

De gemeente Portaria bestaat uit 4 dorpen, dat zijn Portaria zelf, Alli Meria, Stagiates en Katichori. Portaria heeft de naam gekregen van het Byzantijnse kerkje van de Heilige Moeder Portarea dat zich hier bevindt. Alli Meria is een recenter dorp dat ook in de traditionele stijl is gebouwd. Hier worden bloemen geteeld en er is een mooi uitzicht op Volos. Het dorpje Stagiates ligt ten noordwesten van Portaria, net als de andere dorpen, in het midden van een groene omgeving met veel platanen en andere bomen. Stagiates staat bekend om de traditionele worsten die hier gemaakt en verkocht worden. Elk jaar worden in de maand juli volksfeesten gehouden, genaamd "de worstfeesten" op het centrale plein van Stagiates. Ook vanaf hier is er een uitstekend uitzicht naar Volos. Katichori dat ook Katochori wordt genoemd (Kato = beneden, chorio = dorp), ligt ten zuiden van Portaria en hier wordt goede wijn en tsipouro (jenever) van druiven gemaakt. Het gaat om niet al te grote producties waardoor het meestal lokaal geconsumeerd wordt. Een andere beroepsbezigheid van de plaatselijke bevolking is de productie van olijfolie. In de omgeving rond Portaria, zijn duizenden olijfbomen en daarom worden uit de olijven van deze bomen grote hoeveelheden olijfolie geproduceerd. In de gemeente Portaria zijn allerlei hotels waar je kan verblijven. Een van de bekendste hotels is Xenia Palace, andere hotels zijn Filoxenia in het centrum van Portaria, Portaria Hotel & Spa, het Pelion resort, het 5 sterren hotel Maritsa en andere. Ook kan je hier een traditioneel herenhuis huren. De dorpen van de gemeente Portaria zijn tevens zeer populair onder wandelaars daar er diverse mooie uitgestippelde wandelroutes zijn. Al deze routes hebben een naam, zo is er de "wandelroute der Centauren" of de "wandelroute van Iason".

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Portaria Pilion
Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Magnisia: Waar ligt Portaria Pilion?

Uitstapjes / Trips vanaf Portaria Pilion
De kaart / landkaart van Magnisia (©De Griekse Gids)