Fakistra Pilion (Magnisia)

FAKISTRA. Fakistra is een prachtig afgelegen, rotsachtig strand dat zich in het oosten van Pilion dicht bij Tsagarada bevindt. Het strand heeft fijn zand met kleine steentjes en het wordt door steile rotsen omringd. Het strand ligt geïsoleerd en afgelegen, er zijn geen strandbedden, parasols en winkels in de buurt, maar het is (juist!) een fantastische  plek om te ontdekken.

Achter het strand is een indrukwekkende waterval. Het strand van Fakistra is te bereiken door met de auto tot het plateau te rijden, hier parkeer je en dan wandel je een stuk naar beneden via een groen pad.

Als cyclopenmuren beschermen de steile rotsen van de Egeïsche Zee hun schat: het verlaten en afgelegen strand van Fakistra waar men zich een gelukkige schipbreukeling kan wanen.

Aan de noordkant van Fakistra bevinden zich twee historische grotten. De zeegrot Panagia Megalomata vol met stalagtieten, en een paar meter verderop de grot waarin tijdens de Turkse overheersing de "Verborgen School" van Tsangarada gevestigd was.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Milies Pilion - Griekenland - foto 32 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 12 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 18 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion - Griekenland -  foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kala Nera Pilion - Griekenland  - foto 3 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 020 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 9 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 26 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 1 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 9 - Foto van De Griekse Gids Kala Nera Pilion - Griekenland  - foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Magnisia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Magnisia

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Magnisia: Waar ligt Fakistra Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Fakistra Pilion


Magnisia vakanties

Pilion Homes (incl. auto)

Bekijken

Pilion Homes (incl. auto)

Magnisia
Agios Georgios Nileias
Xenia Palace Portarias (incl. auto)

Bekijken

Xenia Palace Portarias (incl. auto)
Magnisia
Portaria Pilion
Huize Alkifron

Bekijken

Huize Alkifron
Magnisia
Kala Nera Pilion
Archontico Stafylopati

Bekijken

Archontico Stafylopati
Magnisia
Makrinitsa Pilion
© De Griekse Gids 2000-2019