Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland

Fakistra Pilion - Magnisia (Griekenland)

FAKISTRA. Fakistra is een prachtig afgelegen, rotsachtig strand dat zich in het oosten van Pilion dicht bij Tsagarada bevindt. Het strand heeft fijn zand met kleine steentjes en het wordt door steile rotsen omringd. Het strand ligt geïsoleerd en afgelegen, er zijn geen strandbedden, parasols en winkels in de buurt, maar het is (juist!) een fantastische  plek om te ontdekken.

Achter het strand is een indrukwekkende waterval. Het strand van Fakistra is te bereiken door met de auto tot het plateau te rijden, hier parkeer je en dan wandel je een stuk naar beneden via een groen pad.

Als cyclopenmuren beschermen de steile rotsen van de Egeïsche Zee hun schat: het verlaten en afgelegen strand van Fakistra waar men zich een gelukkige schipbreukeling kan wanen.

Aan de noordkant van Fakistra bevinden zich twee historische grotten. De zeegrot Panagia Megalomata vol met stalagtieten, en een paar meter verderop de grot waarin tijdens de Turkse overheersing de "Verborgen School" van Tsangarada gevestigd was.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Platania Pilion - Griekenland - foto 2 - Foto van De Griekse Gids Milina Pilion - Griekenland - foto 14 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 016 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 008 - Foto van De Griekse Gids Milina Pilion - Griekenland - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 36 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 4 - Foto van De Griekse Gids Lafkos Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 001 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 33 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion - Griekenland -  foto 4 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Magnisia»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Fakistra Pilion
Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Magnisia: Waar ligt Fakistra Pilion?

Uitstapjes / Trips vanaf Fakistra Pilion
De kaart / landkaart van Magnisia (©De Griekse Gids)