Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland

Trikeri Pilion - Magnisia (Griekenland)

TRIKERI. Het bergdorpje Trikeri is een uitstekend voorbeeld van de grote verscheidenheid van Pilion en heeft alle kenmerken van een dorpje op een eiland. De inwoners zijn vissers, sponsduikers en stoutmoedige kapiteins, maar er zijn eveneens tot aan vandaag de dag goed onderhouden landhuizen te vinden die de nauwe straatjes van het dorp domineren. De traditie van dorpsvrouwen in plaatselijke klederdracht tijdens de feestdagen en de sfeervolle dorpsfeesten wordt nog steeds in ere gehouden. De kerk Agios Athanasios en de kerk Agia Triada waar een troon van Napoleon te bezichtigen valt, zijn zeker een bezoek waard. Trikeri dat 85 kilometer van de stad Volos ligt heeft ongeveer 1000 inwoners.

PALIO TRIKERI. Een eilandje tegenover Trikeri, zonder motorvoertuigen met een schilderachtig dorpje en kleine, rustige strandjes. Op het hoogste punt domineert het klooster Panagia dat bekend staat om zijn gastvrijheid. Tegenover het eiland liggen de "Mikra" eilandjes.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 21 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 24 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 12 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 14 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 47 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 28 - Foto van De Griekse Gids Kala Nera Pilion - Griekenland  - foto 5 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 15 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 12 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Magnisia»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Trikeri Pilion
Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Magnisia: Waar ligt Trikeri Pilion?

Uitstapjes / Trips vanaf Trikeri Pilion
De kaart / landkaart van Magnisia (©De Griekse Gids)