Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland

Trikeri Pilion - Magnisia (Griekenland)

TRIKERI. Het bergdorpje Trikeri is een uitstekend voorbeeld van de grote verscheidenheid van Pilion en heeft alle kenmerken van een dorpje op een eiland. De inwoners zijn vissers, sponsduikers en stoutmoedige kapiteins, maar er zijn eveneens tot aan vandaag de dag goed onderhouden landhuizen te vinden die de nauwe straatjes van het dorp domineren. De traditie van dorpsvrouwen in plaatselijke klederdracht tijdens de feestdagen en de sfeervolle dorpsfeesten wordt nog steeds in ere gehouden. De kerk Agios Athanasios en de kerk Agia Triada waar een troon van Napoleon te bezichtigen valt, zijn zeker een bezoek waard. Trikeri dat 85 kilometer van de stad Volos ligt heeft ongeveer 1000 inwoners.

PALIO TRIKERI. Een eilandje tegenover Trikeri, zonder motorvoertuigen met een schilderachtig dorpje en kleine, rustige strandjes. Op het hoogste punt domineert het klooster Panagia dat bekend staat om zijn gastvrijheid. Tegenover het eiland liggen de "Mikra" eilandjes.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Afissos Pilion - Griekenland -  foto 11 - Foto van De Griekse Gids Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 7 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 018 - Foto van De Griekse Gids Lafkos Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 004 - Foto van De Griekse Gids Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 22 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 6 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 30 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 21 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 16 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 10 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Magnisia»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Trikeri Pilion
Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Magnisia: Waar ligt Trikeri Pilion?

De kaart / landkaart van Magnisia