Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Volos stad | De hoofdstad van regio Magnisia

Volos. Volos is de hoofdstad van het departement Magnisia, de grootste havenstad van Thessalië en tevens een belangrijk handels- en industrieel centrum. Volos is geen oude stad, omdat er in 1955 een zware aardbeving plaats heeft gevonden, de stad werd toen helemaal verwoest en daarna helemaal opnieuw gebouwd. Wel zijn de traditionele Griekse gewoontes bewaard. Het is echt de moeite waard om een typisch Grieks "Kafeneion" te bezoeken en de lekker hapjes met een karafje tsipouro te bestellen.

Volos heeft een grote, brede boulevard, waar in de haven vele zeiljachten en andere boten aanmeren. Aan deze brede boulevard zitten veel restaurants en cafeetjes met gezellige terrasjes. Over deze boulevard verplaatsen veel mensen zich per...fiets! De stad is gebouwd aan de Golf van Volos (Pagasitische Golf) en ligt aan de voet van de berg en het schiereiland Pilion. Vanuit Volos vertrekken dagelijks boten naar vele bestemmingen, onder andere naar de Sporaden eilanden

Volos is gebouwd boven op de oude stad Iolkos. Volgens de Griekse mythologie heeft de koning van Iolkos Pelias, ver voor het begin van de Trojaanse oorlog, zijn neef Jason de opdracht gegeven het Gulden vlies (Chrissomalon Derras) te vinden, hopend dat hij nooit meer zou terugkeren. Jason en zijn mannen vertokken uit Iolkos en dit werd later de tocht van de Argonauten genoemd. Met de hulp van de tovenares Media is Jason geslaagd zonder kleerscheuren het Gulden Vlies terug te brengen.

Bekijk foto's Volos


Volos


Beoordeel Volos (Magnisia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Volos? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


8.8


Magnisia: Waar ligt Volos?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Volos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Volos

Ria
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 10 - Stranden: 7 - Omgeving: 10

Toelichting Volos:

Ik ben verliefd op Volos. Een hele gezellige stad waar voldoende te beleven is. De omgeving is werkelijk geweldig mooi met prachtige uitzichten.. Langs de boulevard is het goed toeven. Vanaf de pier heeft men in de avond zicht op een adembenemende zonsondergang. De stad zelf is vooral een opstapplaats voor eilandhoppers. Weinig toeristen die er echt verblijven. Het geeft een hele eigen sfeer. . Geheime tip. De Public. Een soort oranje kleine Mediamarkt met een grote boekenafdeling.


arkoudi
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 9 - Stranden: 7 - Omgeving: 9

Toelichting Volos:
Heel gezellige echt griekse stad. Lekker eten en drinken en helemaal niet duur.


Ben je zelf ooit naar Volos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

© De Griekse Gids 2000-2021