Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Zagora Pilion - vakantie, informatie en leuke tips


Zagora. Zagora, spreek je Zagorá uit, is het grootste dorp van Pilion dat een grote commerciële en intellectuele bloei kende in de 17e en 18e eeuw.

Zagora is een dorp in Pilion en de zetel van de gemeente Zagora-Mouresi. Het ligt een kleine 50 kilometer van de stad Volos. In de regio worden vooral appels gekweekt dat het populairste product van Zagora is. Het Zagora gebied bestaat uit 4 delen: Sotiraq, Agios Georgios, Agia Paraskevi (Perachora) en Agia Kyriaki.

Zagora ligt hoog op de helling van de berg, met prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. In Zagorá zul je mooie kerken en bruggen zien. Je zult tal van bronnen met stromend water zien.

Er zijn veel tavernes waar traditionele lokale gerechten worden geserveerd. In het dorp zijn veel cafés en bars, dat verwacht je eigenlijk niet maar hier kun je zelfs uitgaan.

Als je van wandelen houdt, dan zit je hier ook goed. Een van de meest populaire routes is de route die begint vanaf het plein van Agios Georgios en via een groen pad aan het strand van Choreftó eindigt.

"Zagorá uit, is het grootste dorp van Pilion"

Het is het geboortedorp van de historicus G. Kordatos. Er zijn Byzantijnse teksten die Pilion met de naam Zagora aanduiden. Van belang is de bibliotheek van Zagora die duizenden zeldzame boeken in haar bezit heeft.

De school van Rigas, ook wel bekend als Ellinomouseio, is de oudste school van Pilion. Hier gingen o.a  A. Gazis, G. Konstantas, de Zagoriaan Kallinikos Lapatis (patriarch van Constantinopel) en de voorvechter van het Hellenisme Rigas Ferraios naar school.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld
Griekse spullen bestellen

Magnisia: Waar ligt Zagora Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Zagora Pilion


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Zagora Pilion geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Zagora Pilion Magnisia

dinsdag
Weer en klimaat Zagora Pilion
36°C

woensdag
Weer en klimaat Zagora Pilion
36°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024