Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Makrinitsa Pilion

Makrinitsa Pilion - vakantie, informatie en leuke tips


Makrinitsa. Makrinitsa noemt men ook wel het balkon van Pilion. Die naam had het pleintje van Pilion gekregen na een bezoek van Eleftherios Venizelos (een vooraanstaand Griekse politicus) in 1934. Dit is een van de meest karakteristieke dorpen met grote landhuizen en prachtige huisjes die als juwelen tegen de groene berghelling lijken te hangen. Het plein met de eeuwenoude platanen biedt een panoramisch uitzicht op Volos en de Golf van Pagasitikos.

“Makrinitsa, een van de mooiste dorpen van Pilion„

Op dit grote plein zijn diverse terrassen waar het heerlijk vertoeven is. Hier bevindt zich ook het bekende "Theofilos" cafe, in dit koffiehuis is een grote muurschildering van de schilder Theofilos bewaard gebleven.

Makrinitsa Pilion
Makrinitsa Pilion

De schilderachtige geplaveide straatjes van Makrinitsa staan vol met traditionele fonteintjes waaruit het water zonder ophouden stroomt. In het Topali landhuis is het museum voor de volkskunst en geschiedenis van Pilion gevestigd. Het gaat hier eigenlijk om een folkloristisch museum met een reconstructie van een volledig ingericht landhuis met iconen, sieraden, kledij, Turkse lastbrieven, boeken, gereedschap, gemeentearchieven, banieren, stenen bustes en wapens.

Bekijk foto's Makrinitsa PilionBezienswaardigheden en tips Makrinitsa

Het stenen kerkje Agios Giannis (Johannes de Doper - uit 1800) op het plein van Makrinitsa vormt een miniatuur van de architectuur van Pilion. Naast het kerkje bevindt zich een eigenaardige fontein die "het onsterfelijke water" heet en waar alle straatjes van het dorp uitmonden. Makrinitsa, dat ongeveer 900 vaste inwoners telt, hoort tot de absolute highlights van Pilion en ligt niet ver en ten noordoosten van de stad Volos (15 kilometer). Wanneer je in Pilion op vakantie bent, dan is een bezoek aan dit bergdorpje een absolute aanrader. Er is ruime parkeergelegenheid net buiten het dorp en vanaf daar is er een smal geplaveid straatje dat je naar het centrum leidt (ongeveer 200 meter).

Makrinitsa, het balkon van Pilion
Makrinitsa, het balkon van Pilion

Dit stukje is betoverend daar je aan de ene kant een schitterend uitzicht hebt naar Volos en de zee en aan de andere kant zie je schittrende gebouwen en herenhuizen. Hier staan tevens allerlei martktkramen die lokale producten verkopen zoals gedroogd fruit, honing, kruiden en andere streekspecialiteiten. In het centrum zijn diverse winkeltjes waar ook souvenirs verkocht worden. Een van de opmerkelijk kenmerken van Makrinitsa is dat de helling zo stijl is dat de bovenste huizen met de onderste huizen soms wel een hoogteverschil van 400 meter hebben. Dit dorp is ook erg geliefd bij wandelaars, net achter het centrale plein is er een kiosk, waar je informatie kunt verkrijgen over bergwandelingen en bergroutes.


Griekse spullen bestellen

Magnisia: Waar ligt Makrinitsa Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Makrinitsa Pilion


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Makrinitsa Pilion geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Makrinitsa Pilion Magnisia

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024