Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pilion

Reviews en beoordelingen Pilion Magnisia

Vakantiebeoordelingen Pilion

Chorto Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 006 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 3 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 15 - Foto van De Griekse Gids Milina Pilion - Griekenland - foto 13 - Foto van De Griekse Gids Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 10 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 11 - Foto van De Griekse Gids Lafkos Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 004 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 24 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 009 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 9 - Foto van De Griekse Gids Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 014 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 14 - Foto van De Griekse Gids

Lees beoordelingen - reviews Pilion

miek
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 4 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Wij vonden het zalig op Pilion. Vooral het warme water was HEERLIJK.Verder was de natuur verschrikkelijk mooi, de kronkelende wegen, de dorpen die weer heel anders waren dan op de eilanden. De authentiekheid is bewaard gebleven, vooral de dorpen in het zuiden, erg mooi! De inktvissen hangen te drogen, de vissers maken hun netten en je hoort er griekse muziek, terwijl de zon staat te branden en de golven tegen de kade slaan kan je zalig eten, wat wil je nog meer? Ja uitgaan is er niet bij, maar meer het "gewone" griekse leven ervaren en tot rust komen, heerlijk!


adri
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
echt de moeite waard. een heel mooi stukje griekenland


Hillie en Andries heite
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Het gebied Pilion is waar we regelmatig terugkomen het mooiste stukje Griekenland een pareltje groen en nog eens groen. De pilion heeft fantastische groene natuurtaferelen, toverachtig landschappen en dorpjes. Je kunt er prachtige wandelingen maken. Pilion is op dit gebied een aanrader. Wij houden onze vakantie bij hotel Enalion in Kala Nera dat is centraal gelegen en zeer dicht aan zee. Alle dagelijkse benodigdheden zijn op plusminus vijftig meter afstand te koop. Ook op vijftig meter ligt het goede Pagasitikos Taverne van eigenaar Kosta. Het strand is gedeeltelijk kiezel en zand, schoon water met af en toe spelende dolfijnen. Kato Gatsea ligt op loop afstand direct aan zee op het groene langgerekte schiereiland van het Piliongebergte, aan de zonnige Egeïsche kust in het oosten van Griekenland. Hier bent u meteen in Griekse sferen precies zoals u zich een vakantie in Griekenland voorstelt. De intieme baaitjes waar u op uitkijkt liggen tussen rotspartijen en de zee is diepblauw. Toch even dit vakantieparadijsje verlaten? De omgeving biedt volop mogelijkheden. Zoals boottochtjes naar het eiland Skiathos, met de bus naar de markt in het stadje Volos of een rit met de gerestaureerde stoomtrein over de Pilion spoorbaan.


Albert
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
vakantie in villa Platania in vissersplaatsje Patanias, heel authentiek deel van Griekenland. In de tuin zagen we uilen, nachtegalen, dassen, een marter, vosjes, het zuidelijk deel van de Pilion is een uniek natuurgebied.


mark
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 2 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Pilion ligt vrij noordelijk en is heel anders dan het zuiden van Griekenland. Ook qua weer: wij hadden in september 2 weken slecht weer inclusief een wolkbreuk die de stranden wegspoelde en dat hadden in Griekenland nog nooit meegemaakt. Het was er verder uitgestorven, veel restaurants en winkels waren al dicht. heel er rustig dus.


Rene van Noordenne
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Fantastische stuk Griekenland, lekker op Mikro gezeten, beneden aan het strand, wel een auto nodig. Veel moeie stranden en natuur. In de winter een favoriet wintersport plaats voor de Grieken. Een echte aanrader, beleef het echte Griekenland


Math en Chrysanthi
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 4 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Na 30 jaar weer eens naar Pilion geweest.(25 juni-4 juli) Het is gewoon een van de mooiste gebieden van Griekenland. We zijn een week in Milina geweest en een week in Horefto. Er was weing toerisme en men kon appartementen uitzoeken zo veel als je wilde, we konden zelfs de prijs afdingen tot de helft van het gevraagde.Het enigste nadeel was dat in de toeristeplaatsen geen bank of geldautomaat waren en men vaak kilometers moest rijden voor geld.De mooiste baai/strand is Agia Saranta 3 km ten noorden van Horefto er zijn een kantine, restaurant. Alleen het weekend was het wat druk, alleen Grieken, de rest van de week telden we hooguit 30 mensen. Er zijn aan deze mooie grote baai zeker 120 stoelen met parasol.


m-w kulsen
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Het echte Griekenland


Mark
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Prachtig !!!!!!


D & M
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Paradijs gevonden! We zijn 2x in Pilion geweest en het is een puur paradijs. Wonderschone natuur, vriendelijke mensen, ruige kliffen aan de oostkust en idyllische dorpjes en strandjes aan de westkust. Trikeri island is een fantastisch klein, lief eiland.


Helga
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
We zijn in mei naar Pilion geweest en we vonden het echt één van de mooiste gebieden in Griekenland waar we geweest zijn!Prachtige natuur, zeker in deze periode van 't jaar!We hebben zelf tickets geboekt naar Thessaloniki.


Hillie en Andries Heite
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Het gebied Pilion is waar we regelmatig terugkomen het mooiste stukje Griekenland een pareltje groen en nog eens groen. Wij houden onze vakantie bij arpartementen La Luna in Kala Nera die zijn centraal gelegen, alles ligt op loop afstand.


Hillie en Andries
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
De pilion heeft fantastische groene natuurtaferelen, toverachtig landschappen. Je kunt er prachtige wandelingen maken. Pilion is op dit gebied een aanrader. Hillie en Andries.


Rene Boender
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Heerlijk rustig, vooral in voor-en naseizoen, weinig buitenlandse toeristen. je hebt dan veel contact met de grieken die hier zelf graag en vaak komen. Relatief veel goede en vooral gezellige taverna's. De natuur is het hele jaar door geweldig .


Tonny Roelen
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Het nachtleven is voor ons niet zo van toepassing. Bij de griek thuis en in hun taverna's is het goed toeven. De stranden zijn heerlijk, vaak heel rustig en met niet teveel buitenlandse toeristen, waardoor je er vaker en makkelijker in contact komt met de bevolking.


pieter riekwel
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Prachtige natuur in september met fantastiche herftskleuren. Een aanrader voor degene die van rust en ruimte houden. Een auto is aan te bevelen om alle prachtige plekjes te kunnen bereiken.


Gerrit en Marjo
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Alles wat Griekenland zo aantrekkelijk maakt voor een vakantie is samengevoegd in Pilion. Rust, ruimte, schitterende natuur, heerlijk eten, zéér vriendelijke bevolking.


nan van dongen
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 3 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
prachtige authentieke dorpjes, weinig massatoerisme, mooie baaitjes, mooie groene natuur, rustige campings. voor ons jaarlijks een verplichte stopplaats op onze rondreis.


Hennik van 'n Scheenken
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 5 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Prachtig stukje onvervalste natuur in zomer en winter.


Mieke en Willem
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Het is hier zo mooi vooral s'winters. De sprookjes achtige dorpjes in de sneeuw. heerlijk skieeen en wandelen.


Helena
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 3 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
De mooiste stuk van griekenland vooral het dorpje Lafkos op oost Pilio met een prachtige uitzicht over de Pagasitikos. Hier komt je lichaam en geest echt tot rust. AANRADER!!!


hugo.alenus
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Pilion is inderdaad één van de mooiste streken van Griekenland, met een zeer oude geschiedenis en cultuur. Veel toeristen zijn hier trouwens blijven "hangen". Het groen heeft te maken met de overvloedige regen en zelfs pakken sneeuw in de winter.


Annie
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
in een woord geweldig, wil je het echte griekenland zien, dan is het wel pilion.


Peter Bauwens
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Een schitterend schiereiland met heel veel afwisselingen. je kunt er prachtige wandelingen maken.


Dimitri
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Mooiste stukje Griekenland.


gerard en natasja peijer
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Een van de mooiste gebieden die wij bezocht hebben.Heel erg ruig in het noorden met zijn rotsachtige kusten en helblauwe water.In het zuiden veel leuke plaatsjes.Een aanrader is zeker Kala Nera met zijn vele tavernes aan de zee.


Moppie
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Prachtige natuur!


Andre
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
de Pilion is een pareltje.Groen en nog eens groen. Het is een verademing na het dorre binnenland. Prachtige dorpjes, Makrinitsa,Vyzitsa enz.Als het in de dag soms te heet was reden we van Kato Gatzea naar Hania(hoogte 1500m) en gingen daar wat afkoelen.


Emma Muldr Bergstra
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 3 - CULTUUR: 3 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wij zaten in een huis van duitse vrienden met uitzicht op Platania. Prachtige wandelingen gemaakt. In april kun je er zelfs nog skieen. Voor uit eten gaan moesten we een half uur hobbelen met de auto. Maar het was er prachtig. Zeker voor herhaling v


Dinne
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Pilion geniet mijn voorkeur: wat is dit een geweldig schiereilandje! Qua natuur is alles er te vinden, je kan er prachtige wandelingen maken, je vindt er prachtige stranden, oost- en westkust zijn zo verschillend!


John Grasso
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Mooi schiereiland. Alle drie mijn rondreizen bezocht . Kala Nera --> hotel Enalion, taverna O Paris. Beter kun je het in beide gevallen niet vinden!


Rob en Nicolette
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 6 - UITGAAN: 4 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Pillion is een uitstekende plaats om van de natuur te genieten, en zeker als je van lange boswandelingen houd. We hebben in het plaatje Kala Nera gezeten, hier is het heel erg rustig vertoeven met wel een hele mooie omgeving, het strand is mooi en smal.


michelle
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Hier heb je wel een huurauto nodig om al het moois te herkennen. Het bergachtige noorden, het midden lijkt op Toscane en in het -verlaten- zuiden heb je een echt eilandgevoel. Het is de moeite waard om de slechte wegen in het zuidoosten op te gaan.


godie
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
meerdere malen op de pilion geweest: heerlijk ontspannend, de bergen ( niet echt fijn als je hoogtevrees hebt!),de mensen zijn er nog heel erg vriendelijk en je vindt er nog echt griekse heerlijke eettentjes!
© De Griekse Gids 2000-2024