Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Parlement en Syntagma plein Grondwetplein in Athene

Het Griekse parlement op het Syntagma plein. Aan het Syntagmaplein in Athene, (het grondwetplein) ligt het voormalige Griekse Koninklijke paleis, dat nu dienst doet als Parlement (Vouli) en als residentie van de president van Griekenland. Het paleis is in zes jaar gebouwd (van 1836 tot 1842) en was bestemd voor koning Otto, de eerste koning van Griekenland en zijn vrouw koningin Amalia. De tweede koning van Griekenland, koning Georgios, heeft ook in dit paleis gewoond, maar gedurende zijn regeringsperiode brak er twee keer brand uit in het paleis en het gebouw werd niet meer geschikt geacht voor koninklijke bewoning. In 1924 besloot de regering het Griekse parlement in het gebouw te huisvesten. De renovatiewerkzaamheden duurden tot 1934.

Grieks Parlement
Grieks Parlement in Athene

Graf van Onbekende soldaat en Syntagmaplein

Het graf van de onbekende soldaat, aan de voorkant van het gebouw, werd gebouwd in 1929-1930. Voor het parlementsgebouw houden Evzonen de wacht bij het graf van de Onbekende soldaat. Een Evzone (letterlijk “goed aangeklede”) is een elite soldaat in een traditioneel uniform. Het wisselen van de wacht, dat elk uur plaatsvindt, is een spectaculaire gebeurtenis. Rondom het Syntagmaplein staan hotels, banken, ministeries en kantoren. Ook zijn er trendy bars en nachtclubs te vinden. Het levendige plein slaapt nooit. Ook ondergronds is het Syntagmaplein bezienswaardig, want hier bevindt zich het mooiste metrostation van Athene, waar vele vondsten uit de oudheid  die tijdens de bouwwerkzaamheden gevonden werden worden tentoongesteld.

Evzones Athene
Evzonen bij het parlement in Athene

Bekijk foto's Parlement en Syntagma plein


Parlement en Syntagma plein


Beoordeel Parlement en Syntagma plein (Attica) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Parlement en Syntagma plein? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Attica: Waar ligt Parlement en Syntagma plein?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Parlement en Syntagma plein


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Parlement en Syntagma plein geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Athene vakantie
Athene vakantie
Romeins forum Athene vakantie
Romeins forum Athene vakantie
Rafina vakantie
Rafina vakantie
Anafiotika Athene vakantie
Anafiotika Athene vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021