Parlement en Syntagma plein (Attica)

Het Griekse parlement op het Syntagma plein. Aan het Syntagmaplein in Athene, (het grondwetplein) ligt het vroegere Griekse Koninklijke paleis, dat nu dienst doet als parlement (Vouli) en als residentie van de president van Griekenland. Het paleis is gebouwd in zes jaar, van 1836 tot 1842 en was bestemd voor koning Otto, de eerste koning van Griekenland en zijn vrouw koningin Amalia. De tweede koning van Griekenland, koning Georgios, heeft ook in dit paleis gewoond, maar gedurende zijn regeringsperiode brak er twee keer brand uit in het paleis en het gebouw werd niet meer geschikt geacht voor koninklijke bewoning. In 1924 besloot de regering het Griekse parlement in het gebouw te huisvesten. Renovatiewerkzaamheden duurden tot 1934.
 

Graf van Onbekende soldaat en Syntagmaplein

Het graf van de onbekende soldaat, aan de voorkant van het gebouw, werd gebouwd in 1929-1930. Voor het parlementsgebouw houden Evzonen de wacht bij het graf van de Onbekende soldaat. Een Evzone (letterlijk “goed aangeklede”) is een elite soldaat  in een traditioneel uniform. Het wisselen van de wacht, dat elk uur plaatsvindt, is een spectaculaire gebeurtenis. Rondom het Syntagmaplein staan Hotels, banken, ministeries en kantoren. Ook zijn er trendy bars en nachtclubs te vinden, die alleen in de winter open zijn. Het levendige plein slaapt nooit. Ook ondergronds is het syntagmaplein bezienswaardig, want hier bevindt zich het mooiste metrostation van Athene, waar vele vondsten uit de oudheid worden tentoongesteld, die tijdens de bouwwerkzaamheden gevonden werden.

Foto's Parlement en Syntagma plein - Parlement en Syntagma plein in beeld

Parlement - Foto van jvdcruijsen Het rustige Griekse parlement in Athene bij het Syntagma plein | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids De Leoforos Amalias en het Griekse Parlement - Foto van De Griekse Gids Athene Parlement - De wacht foto 3 - Foto van De Griekse Gids Parlement - Foto van jvdcruijsen Athene Parlement - De wacht foto 6 - Foto van De Griekse Gids Athene Parlement - De wacht foto 4 - Foto van De Griekse Gids De noordelijke ingang van het Griekse parlement - Foto van De Griekse Gids De wacht voor het parlements gebouw - Foto van chara Athene Parlement - maximaal twee mensen op de foto - Foto van De Griekse Gids Athene Parlement - De wacht foto 1 - Foto van De Griekse Gids Athene Parlement - De wacht foto 7 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Parlement en Syntagma plein»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Parlement en Syntagma plein?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Parlement en Syntagma plein


Attica vakanties

Hotel Fresh

Bekijken

Hotel Fresh
Attica
Athene
Radisson Blu Park Athens

Bekijken

Radisson Blu Park Athens
Attica
Athene
Dolce Attica Rivièra

Bekijken

Dolce Attica Rivièra
Attica
Vravrona
Apollonia Hotel Apartments

Bekijken

Apollonia Hotel Apartments
Attica
Athene
© De Griekse Gids 2000-2019