Met TUI naar Griekenland
Vakantie Griekenland goedkoop


  Kefalonia


Kefalonia (Ionische eilanden - Griekenland)

Kefalonia vakanties - Kefalonia aanbiedingen

KEFALONIA. Kefalonia is een van de Griekse eilanden die de laatste jaren enorm in trek zijn onder vakantie-gangers. Wij bezochten Kefalonia en vonden het een schitterend eiland!
(bekijk ook onze videofilm over Kefalonia).

Kefalonia is het grootste van de Ionische eilanden en heeft een oppervlakte van 782km2. De kustlijn heeft een lengte van 254 kilometer. Kefalonia is een fantastisch eiland om je vakantie door te brengen, want alle ingrediënten voor een succesvolle vakantie zijn hier aanwezig: mooie stranden, schitterende bergen, gezellige traditionele dorpen, prachtige steden, unieke natuur-verschijnselen, lekker eten, een rijke historie, veel excursiemogelijkheden, je komt alles tegen op Kefalonia. 

Argostoli is de hoofdstad van Kefalonia en aan de haven en in het centrum bevinden zich ontelbare gezellige restaurants, terrasjes, cafe’s en bars. Hier kunt u vooral in de avond zalig eten en lekker rondslenteren over de boulevard. Een zeer populaire kustplaats is Fiskardo dat helemaal in het noorden ligt in het midden van een prachtige natuur en waar je vanaf de vuurtoren een prachtig uitzicht hebt over de zee. Sami is een andere populaire plaats, die vooral bekend is geworden door de opnames van de speelfilm Captain Correlis Mandolin.

Vlakbij Sami bevinden zich het mooie zandstrand van Antisamos, het Agrilia klooster, de Drogarati grot en de Melissani grot. Vanaf Sami kan je de boot naar het eiland Ithaca nemen, meerdere malen per dag varen er boten naar het eiland van “Odysseus”.

Het dorp Assos is van de mooiste dorpen van het eiland, het is amfitheatrisch gebouwd op het gelijknamige schiereiland. Ten zuiden van Assos ligt Myrtos, een van de beroemdste stranden van Griekenland, ook wel het paradijs van Kefalonia genoemd. Het is een prachtig wit zand-kiezelstrand met een diepblauwe zee aan de voet van een groene steile helling.

Op het schiereiland Paliki ligt Lixouri, de op één na grootste stad van Kefalonia. Aan de zuidkust van Paliki bevindt zich Xi-beach een langgerekt strand met fijn rood zand. Andere leuke plaatsen zijn o.a. Poros, Skala, Lassi, Agia Efimia etc.
Veel plezier op onze Kefalonia-pagina's.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kefalonia - Kefalonia in beeld

Schitterend landschap - Kefalonia - Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Stranden bij Svoronata - Kefalonia - Foto 317 - Foto van De Griekse Gids Strand Makris Gialos Lassi - Kefalonia - Foto 502 - Foto van De Griekse Gids Berglandschap Ainos - Kefalonia - Foto 161 - Foto van De Griekse Gids Lourdas - Lourdata - Kefalonia - Foto 362 - Foto van De Griekse Gids Myrtos strand - Kefalonia - Foto 61 - Foto van De Griekse Gids Sami - Kefalonia - Foto 227 - Foto van De Griekse Gids Robola wijn - Kefalonia - Foto 604 - Foto van De Griekse Gids Skala Kefalonia - Kefalonia - Foto 407 - Foto van De Griekse Gids Makris Gialos Lassi - Kefalonia - Foto 272 - Foto van De Griekse Gids Stranden bij Svoronata - Kefalonia - Foto 318 - Foto van De Griekse Gids Schitterend landschap - Kefalonia - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Xi Beach, het rode strand - Kefalonia - Foto 533 - Foto van De Griekse Gids Lixouri - Kefalonia - Foto 542 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 98 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Kefalonia»

Stranden Kefalonia

Kefalonia is een extreem mooi eiland. Er zijn prachtige stranden in overvloed, met kleine witte kiezeltjes en een helder blauwe zee. Enkele van de mooiste stranden zijn: Makris Gialos (blauwe vlag) Platis Gialos, Tourkopodaro, Avithos (bij Svoronata), Lourdata, Ag. Thomas, Trapezaki, Katelios, Mounda, Radzakli, Skala (blauwe vlag), Poros (blauwe vlag), Andisamos, Ag. Paraskevi, Agia Efimia (Ag. Euphemia), Myrtos, Ag. Kyriaki, Assos, bij Fiskardo: Paliki, Xi strand (met het rode zand, blauwe vlag) Megas Laccos, Ai. Giannis, Langadakia en Petani, wat een van de mooiste stranden van het eiland is.

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio Kefalonia
Januari
14.3°C
Februari
14.3°C
Maart
15.9°C
April
18.2°C
Mei
22.5°C
Juni
26.4°C
Juli
28.6°C
Augustus
29.3°C
September
26.8°C
Oktober
23.0°C
November
18.7°C
December
15.6°C

Bezienswaardigheden, tips en overige informatie Kefalonia

Agia Efimia is een klein toeristisch vissersdorp dat 31 km ten noordoosten van de hoofdstad van Kefalonia ....
Méér over Agia Efimia...

Fiskardo is een gezellig havendorpje in het noorden van het eiland. In dit pittoreske vissersdorpje zijn er...
Méér over Fiskardo...

Poros is een schitterend kustplaatsje, waar berg en zee bij elkaar komen. Hier vindt u veel cafees...
Méér over Poros...

Argostoli is de levendige hoofdstad van het Griekse eiland Kefalonia. Het is een gezellige stad met leuke....
Méér over Argostoli...

Lassi is een gezellig badplaatsje op het eiland Kefalonia en ligt op ongeveer 3 kilometer afstand van ....
Méér over Lassi...

Sami is beroemd om haar natuurlijke schoonheid, de ondergrondse riviertjes en de archeologische...
Méér over Sami...

Xi-beach is één van de bekendste stranden van Kefalonia, het is een langgerekt strand met fijn rood zand...
Méér over Xi Beach...

Assos is een van de meest traditionele en mooiste dorpen van het eiland. Het is tussen twee baaien gebouwd...
Méér over Assos...

Lixouri is de op een na grootste stad van het eiland en de belangrijkste plaats van het schiereiland Paliki...
Méér over Lixouri...

Skala ligt in een mooie groene omgeving waar de mooiste zandstranden van Kefalonia zich bevinden...
Méér over Skala...

Foto's Kefalonia - Kefalonia in beeld

Skala Kefalonia - Kefalonia - Foto 409 - Foto van De Griekse Gids
Agia Efimia - Kefalonia - Foto 192 - Foto van De Griekse Gids
Strand Makris Gialos Lassi - Kefalonia - Foto 500 - Foto van De Griekse Gids
Makris Gialos-strand Lassi - Kefalonia - Foto 290 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Kefalonia»

Kefalonia: Waar ligt Kefalonia?

De kaart / landkaart van Kefalonia