Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Tien leuke uitstapjes op eiland Kefalonia

Tekst: Wendy Nikolidakis - De Griekse Gids

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilanden. Een fantastisch eiland om je vakantie door te brengen, want alle bouwstenen voor een geweldige vakantie zijn er aanwezig: mooie stranden en bergen, traditionele dorpen, leuke stadjes, opmerkelijke natuurverschijnselen, heerlijk eten, een rijke historie en veel excursiemogelijkheden. Wat is er dan allemaal te doen op dit mooie eiland? Ik stel je tien leuke excursiemogelijkheden op Kefalonia voor:

1. Myrtos
Myrtos is het beroemdste en bekendste strand van Kefalonia. Het strand van Myrtos wordt alleen door dagjes-toeristen bezocht en heeft geen voorzieningen. Dit geeft ook extra charme aan dit prachtige strand.

Myrtos
Myrtos beach - Kefalonia


2. Fiskardo
Dit mooie en pittoreske vissersdorpje is één van de weinige dorpen op Kefalonia, dat niet vernield is bij de aardbeving van 1953. De traditionele en Venetiaanse gebouwen zijn nog intact en geven Fiskardo een unieke charme en sfeer.

Fiskardo
Fiskardo - Kefalonia


3. Assos
Eén van de meest traditionele en mooiste dorpen van Kefalonia is Assos. Dit dorp is amfitheatrisch gebouwd op het gelijknamige schiereiland.

Assos
Assos - Kefalonia
 

4. Argostoli
De levendige hoofdstad van Kefalonia is Argostoli. Het ligt in het zuiden van het eiland. Er is een leuke winkelstraat, er zijn gezellige terrasjes en een mooie loopbrug (900 meter) naar de andere kant van de baai.

Argostoli
Argostoli - Kefalonia
 

5. Lassi
Aan de prachtige zuidwestkust van het eiland in een groene heuvelachtige omgeving ligt Lassi, tegen de hellingen van een heuvel. Het heeft een mooi uitzicht naar de baai van Argostoli en het tegenoverliggende schiereiland van Paliki. De prachtige stranden lopen hier geleidelijk af in de heldere zee,

Lassi
Lassi - Kefalonia


6. Lixouri
Lixouri is een gezellig stadje met een leuk centrum en een groot plein waar zich heel veel winkeltjes en terrasjes bevinden en waar de winkelstraat autovrij is.

Lixouri
Lixouri - Kefalonia


7. Poros
In het schilderachtige havenstadje Poros, komen de met bomen begroeide bergen en de zee bij elkaar. Hier zijn veel bars, vis taverna’s, restaurants en winkeltjes. De stranden, de haven, de prachtige natuur en de archeologische vondsten hebben ervoor gezorgd dat Poros zich toeristisch enorm heeft ontwikkeld.

Poros Kefalonia
Poros op Kefalonia

8. Boottochtjes
Vanaf Kefalonia kan je met de boot naar verschillende andere eilanden en het vasteland van Griekenland. Kefalonia is verbonden met de veerboot met verscheidene havens, zoals de haven van Kyllini op de Peloponnesos, Patras (Peloponnesos) en eiland Ithaki. Ook kan je met de boot naar het mooie eiland Lefkas.

Ferries bij Kefalonia
Boottochtjes vanaf Kefalonia

 

9. Sami
Sami is beroemd om haar natuurlijke schoonheid, de ondergrondse riviertjes: “Katavothres” en de archeologische opgravingen.

Sami
Sami - Kefalonia

10. Xi Beach
Xi-beach is één van de bekendste stranden van Kefalonia, het zijn drie smalle stranden met fijn rood zand, dat afsteekt tegen de steile witgrijze kleirotsen op de achtergrond.

Xi beach
Xi Beach - Kefalonia
 

Vanaf Nederland: goedkope vakanties naar Kefalonia

Vanaf Belgie goedkope vakanties naar Kefalonia

 

 


Lees ook deze populaire artikelen

10 alternatieve Griekse vakantie eilanden
10 alternatieve Griekse vakantie eilanden
Griekse Tuinposters - Posters Griekenland voor tuin en balkon
Griekse Tuinposters - Posters Griekenland voor tuin en balkon
Top 10 leukste bestemmingen in Griekenland
Top 10 leukste bestemmingen in Griekenland
Top 10 Griekse eilanden
Top 10 Griekse eilanden

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel - to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021