Pilion (Magnisia)

PILION (Pilion). Aan de oostkant van Griekenland ligt het schiereiland Pilion, dat zijn naam te danken heeft aan de hoge berg in het gebied: de Pilio. Deze berg verheft zich indrukwekkend en groen ten noordoostenvan Volos tussen de golf van Pagastikos en de Egeïsche zee. In de wintermaanden ligt er vaak sneeuw op deze berg en er is een skicentrum: Agriolefkes beter bekend als Hania Pilion. Activiteiten als paardrijden, mountain biking, bergbeklimmen, diepzeeduiken, zeilen en vissen, overtuigen zelfs de meest veeleisende bezoeker. Het meest bijzondere van Pilion is misschien wel de unieke architectuur van de huizen in vierentwintig dorpen. De huizen zijn als het ware volkskunst en zijn eigenlijk architectonische musea. (zie Portaria, Makrinitsa, Milies)

Deze typische huizen zijn torensgewijs gebouwd en bestaan uit drie verdiepingen. Sommige van deze huizen zijn tegenwoordig als museum ingericht, je kunt dus een kijkje binnen nemen. De mooie natuur en unieke locaties trekken het hele jaar door toeristen. Er zijn dicht beboste bergen, vredige valleien en vruchtbare vlakten.

Foto's Pilion - Pilion in beeld

Platania Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 013 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 14 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion - Griekenland -  foto 14 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 2 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 39 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 19 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 16 - Foto van De Griekse Gids Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 10 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 7 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 36 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 9 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 20 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Pilion»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Pilion heeft een rijk historisch verleden en is de bakermat van verschillende mythen en sagen. Het gebied is bekend sinds de neolithische periode en met aanzienlijke nederzettingen was het zeer welvarend in de 2e eeuw voor Christus. In de Hellenistische jaren, de derde eeuw voor Christus, werd de belangrijkste stad "Dimitriada" gesticht. In de Byzantijnse jaren was het klooster het florerend centrum. In 1881 werd Pilion ingelijfd bij de nieuwe Griekse staat. De mooie natuur en unieke locaties trekken het hele jaar door toeristen. Er zijn dicht beboste bergen, vredige valleien en vruchtbare vlakten. Agios Ioannis Kissou - Agios Dimitrios zijn de grootste vakantieoorden van Pilion, met uitgebreide stranden van witte kiezels en een dichte vegetatie. Ag. Ioannis ligt aan zee en Ag. Dimitrios ligt tegen de berg. Het heeft 2 pleinen die een prachtig uitzicht bieden. De Sotiras kerk, de oudste kerk van Pilion in Ag. Dimitrios is de moeite waard om te bezichtigen.

 

Pilion (Pelion GriekenlandBekijk de mooiste foto's van Pilion

 

Ook Chorto, een klein schilderachtig dorp aan de Pagasitische Golf is een prachtige bestemming. De mooie huizen, de groene  bergen en dalen, de bestrate weggetjes, de pleinen, de stenen bronnen en de boogvormige bruggen vormen samen een uniek beeld. Een dicht wandelnet van smalle weggetjes en stenen paadjes geeft de bezoeker de mogelijkheid om prachtige, zeldzame plekken te ontdekken. De rit met de traditionele trein: “lason” gaat over de route Ano Lechonia-Milies met haltes in de tussenliggende dorpjes en is een geweldige ervaring. Uiteraard zijn ook de stranden goed vertegenwoordigd: aan de oostkant vindt u rotsachtige stranden bedekt met zand en met schaduw van bomen.


Gemiddelde temperaturen Magnisia

Januari
5.2°C
Februari
6.8°C
Maart
9.4°C
April
13.8°C
Mei
19.7°C
Juni
25.0°C
Juli
27.2°C
Augustus
26.2°C
September
21.8°C
Oktober
16.2°C
November
10.8°C
December
6.6°C


Magnisia: Waar ligt Pilion?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Pilion


Magnisia vakanties

Sophia's Huis

Bekijken

Sophia's Huis
Magnisia
Lefokastro Pilion
Huize Sofia

Bekijken

Huize Sofia
Magnisia
Afissos Pilion
Volos Palace Hotel (incl. auto)

Bekijken

Volos Palace Hotel (incl. auto)
Magnisia
Volos
Huize Takos

Bekijken

Huize Takos
Magnisia
Kala Nera Pilion
© De Griekse Gids 2000-2019