Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland

Pilion - Magnisia (Griekenland)

PILION (Pilion). Aan de oostkant van Griekenland ligt het schiereiland Pilion, dat zijn naam te danken heeft aan de hoge berg in het gebied: de Pilio. Deze berg verheft zich indrukwekkend en groen ten noordoostenvan Volos tussen de golf van Pagastikos en de Egeïsche zee. In de wintermaanden ligt er vaak sneeuw op deze berg en er is een skicentrum: Agriolefkes beter bekend als Hania Pilion. Activiteiten als paardrijden, mountain biking, bergbeklimmen, diepzeeduiken, zeilen en vissen, overtuigen zelfs de meest veeleisende bezoeker. Het meest bijzondere van Pilion is misschien wel de unieke architectuur van de huizen in vierentwintig dorpen. De huizen zijn als het ware volkskunst en zijn eigenlijk architectonische musea. (zie Portaria, Makrinitsa, Milies)

Deze typische huizen zijn torensgewijs gebouwd en bestaan uit drie verdiepingen. Sommige van deze huizen zijn tegenwoordig als museum ingericht, je kunt dus een kijkje binnen nemen. De mooie natuur en unieke locaties trekken het hele jaar door toeristen. Er zijn dicht beboste bergen, vredige valleien en vruchtbare vlakten.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Pilion - Pilion in beeld

Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 15 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 39 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion - Griekenland -  foto 9 - Foto van De Griekse Gids Kala Nera Pilion - Griekenland  - foto 9 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 25 - Foto van De Griekse Gids Portaria Pilion - Griekenland - foto 8 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 9 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 23 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 28 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 43 - Foto van De Griekse Gids Agia Kyriaki Pilion - Griekenland - foto 7 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 015 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 18 - Foto van De Griekse Gids Tzasteni Pilion - Griekenland -foto 5 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 005 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Pilion»

Pilion heeft een rijk historisch verleden en is de bakermat van verschillende mythen en sagen. Het gebied is bekend sinds de neolithische periode en met aanzienlijke nederzettingen was het zeer welvarend in de 2e eeuw voor Christus. In de Hellenistische jaren, de derde eeuw voor Christus, werd de belangrijkste stad "Dimitriada" gesticht. In de Byzantijnse jaren was het klooster het florerend centrum. In 1881 werd Pilion ingelijfd bij de nieuwe Griekse staat. De mooie natuur en unieke locaties trekken het hele jaar door toeristen. Er zijn dicht beboste bergen, vredige valleien en vruchtbare vlakten. Agios Ioannis Kissou - Agios Dimitrios zijn de grootste vakantieoorden van Pilion, met uitgebreide stranden van witte kiezels en een dichte vegetatie. Ag. Ioannis ligt aan zee en Ag. Dimitrios ligt tegen de berg. Het heeft 2 pleinen die een prachtig uitzicht bieden. De Sotiras kerk, de oudste kerk van Pilion in Ag. Dimitrios is de moeite waard om te bezichtigen.

 

Pilion (Pelion GriekenlandBekijk de mooiste foto's van Pilion

 

Ook Chorto, een klein schilderachtig dorp aan de Pagasitische Golf is een prachtige bestemming. De mooie huizen, de groene  bergen en dalen, de bestrate weggetjes, de pleinen, de stenen bronnen en de boogvormige bruggen vormen samen een uniek beeld. Een dicht wandelnet van smalle weggetjes en stenen paadjes geeft de bezoeker de mogelijkheid om prachtige, zeldzame plekken te ontdekken. De rit met de traditionele trein: “lason” gaat over de route Ano Lechonia-Milies met haltes in de tussenliggende dorpjes en is een geweldige ervaring. Uiteraard zijn ook de stranden goed vertegenwoordigd: aan de oostkant vindt u rotsachtige stranden bedekt met zand en met schaduw van bomen.

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Pilion
Januari
9.8°C
Februari
12.0°C
Maart
14.7°C
April
19.6°C
Mei
25.7°C
Juni
31.0°C
Juli
33.1°C
Augustus
32.6°C
September
28.4°C
Oktober
22.2°C
November
15.8°C
December
11.1°C

Magnisia: Waar ligt Pilion?

De kaart / landkaart van Magnisia