Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Anavatos

Anavatos Chios - vakantie, informatie en leuke tips

Anavatos. Het dorpje Anavatos ligt op het Griekse eiland Chios, negentien kilometer ten westen van Chios stad. Het is het meest historische dorp van Chios. Grieken noemen het “Het Mistras van Chios”. Mistras is een vergelijkbaar historisch dorp op de Peloponnesos.

Het van oorsprong Byzantijnse dorp, is op een hoge rots gebouwd, op vierhonderdvijftig meter hoogte en is alleen begaanbaar vanaf het zuiden. Waarschijnlijk is het dorp om militaire redenen gesticht in het midden van de Byzantijnse tijd. Het dorp is omgeven door twee kloven en bestaat uit ongeveer vierhonderd gebouwen. De eerste dorpelingen bouwden het dorp beneden aan de voet van de rots. Later hebben ze het dorp naar boven “verplaatst” en het Anavatos genoemd. Het Griekse woord “Anavasi” betekent “Beklimming” vandaar dus de naam. De dorpelingen hebben het dorp toen zo gebouwd om zichzelf tegen de piraten te beschermen.

De meest opvallende gebouwen zijn de kerk van Taxiarchis en de kerk gewijd aan de Heilige moeder. De meeste huizen bestonden uit twee verdiepingen waarbij de eerste verdieping een opslagplaats was en op de tweede verdieping werd er gewoond. Deze twee ruimtes waren langs de binnenkant met elkaar verbonden. Wanneer je het dorp nu ziet dan zie je alleen maar vervallen huizen en steegjes. Met een beetje fantasie echter, kun je inzien dat het dorp wel belangrijk is geweest in het verleden en dat er, gezien de omvang, veel mensen woonden. De catastrofe van 1822 door de Turken met daarna de grote aardbeving aan het einde van de 19e eeuw zorgden voor de totale verlating van het dorp. Wanneer je het dorp vandaag ziet dan lijkt het eerder op een spookdorp. Toch is een wandeling door de steegjes van het dorp een aanrader.

Bekijk foto's Anavatos


Anavatos


Beoordeel Anavatos (Chios) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Anavatos? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Chios: Waar ligt Anavatos?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Anavatos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Anavatos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Karfas vakantie
Karfas vakantie
Chios stad vakantie
Chios stad vakantie
Mesta vakantie
Mesta vakantie
Daskalopetra vakantie
Daskalopetra vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Eilandhoppen Chios Samos De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021