Karfas (Chios)

Karfas. Karfas is de populairste badplaats op het Griekse eiland Chios. Het ligt aan een mooie baai, ongeveer 6 kilometer ten zuiden van Chios-stad en op maar 3 kilometer afstand van het vliegveld van Chios. Het feit dat Karfas erg populair is, heeft het te danken aan het prachtige zandstrand dat hier is. Het is een zandstrand zonder stenen of planten en zeewier. Het lijkt alsof er een zandwoestijn op de zeebodem ligt. 

Het water is ook erg ondiep, waardoor het geschikt is voor kleine kinderen. Aan het strand is het beoefenen van allerlei watersporten mogelijk en zijn er strandstoelen en parasols te huur. Het strand is zeer goed georganiseerd en er zijn strandwachters. De mensen zijn erg vriendelijk en het eten in de restaurantjes is goed en niet duur. Op de boulevard zijn verschillende cocktail bars en allerlei winkels, restaurants en tavernes.

Karfas is een prima uitvalsbasis om uitstapjes op het eiland te maken, het ligt mooi centraal. Je kunt hier een auto, scooter of fiets huren en het hele eiland verkennen. Ook is er in Karfas een pinautomaat, dus je hoeft niet veel cash geld mee te nemen als je hier bent. De lijnbus brengt je naar Chios-stad (en terug!).

Foto's Karfas - Karfas in beeld

Het drukke Karfas strand - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids ChiosKarfasAgiosConstantinos1 - Foto van Doortje van Lieshout ChiosKarfasAgiosConstantinos1 - Foto van Doortje van Lieshout Genieten in Karfas - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Karatzas apartments aan het strand van Karfas - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Karfas, het meest toeristisch plaatsje van Chios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Uitzicht over Karfas bij heldere maan - Chios - Foto van Johan van Westen Karfas: een zeer leuk vakantieoord - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids ChiosMonasteryAgiosConstantinosBij Karfas - Foto van Doortje van Lieshout ChiosKarfasAgiosConstantinos - Foto van Doortje van Lieshout Het bordje Karfas - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Straatje in Karfas - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Karfas»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Karfas?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Karfas


Chios vakanties

Eilandhoppen Samos & Chios

Bekijken

Eilandhoppen Samos & Chios
Chios
Eilandhoppen
Huize Yolanda

Bekijken

Huize Yolanda
Chios
Agia Fotini
Huize Ostria

Bekijken

Huize Ostria
Chios
Katarraktis
Chios Chandris

Bekijken

Chios Chandris
Chios
Chios stad
© De Griekse Gids 2000-2019