Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Daskalopetra - De plaats waar Homerus les gaf

Daskalopetra. Een kilometer ten noorden van Vrontados (Vrondados) en zeven kilometer van de stad Chios ligt Daskalopetra. Daskalopetra heeft haar naam te danken aan de beroemde dichter en schrijver Homerus. Homerus is vooral bekend om zijn werken Ilias en de Odyssee, dat zijn de oudst bekende en bewaard gebleven literaire werken van de Griekse letterkunde. Daskalos betekent 'onderwijzer' of 'meester', volgens de traditie zou Homerus hier les gegeven hebben. In Daskalopetra is de beroemde steen waar Homerus zijn discipelen les gaf waaronder muziekles (Lyre).

"Daskalopetra heeft een leuk haventje en er is een kiezelstrand."

In Daskalopertra is een haven waar vooral vissersboten aanmeren en een kiezelstrand met kristalhelder water. Op diverse plekken van het kiezelstrand zijn parasols te huur en ligbedden. Aan het strand en in de straatjes zijn leuke tavernes, cafés en toeristische winkeltjes.

Daskalopetra Chios
Daskalopetra Chios

Daskalopetra ligt op de hellingen van een heuvel, wanneer je naar boven klimt dan heb je een uitstekend uitzicht over de zee en de kust van Klein-Azië.

Vakantie

Wil je naar Chios op vakantie en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Chios. Wil je Chios combineren met een ander Grieks eiland zoals bijvoorbeeld Samos, boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen.

Bekijk foto's Daskalopetra


Daskalopetra


Beoordeel Daskalopetra (Chios) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Daskalopetra? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Chios: Waar ligt Daskalopetra?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Daskalopetra


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Daskalopetra geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Mesta vakantie
Mesta vakantie
Pyrgi vakantie
Pyrgi vakantie
Chios stad vakantie
Chios stad vakantie
Karfas vakantie
Karfas vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Eilandhoppen Chios Samos De Griekse winkel to Magazaki Code geel Griekenland Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021