Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Pyrgi

Pyrgi Chios - vakantie, informatie en leuke tips

Pyrgi. Het dorpje Pyrgi ligt op het Griekse eiland Chios, op ongeveer vijfentwintig kilometer ten zuidwesten van Chios-stad. Kenmerkend voor dit dorp zijn de muren die op een speciale manier gedecoreerd zijn. Allerlei grijswitte geometrische vormen die handmatig met een vork op de muren gekrabd zijn. De Grieken noemen deze stijl “Xista”.

"Pyrgi is een van de mastiekdorpen op Chios."

Men beweert dat deze techniek in de middeleeuwen door de Genuezen naar Chios is overgewaaid. Pyrgi is een gezellig dorpje met leuke, smalle met steen geplaveide steegjes met in het centrum van het dorp het dorpsplein. Dit is de plaats waar allerlei winkeltjes, kafenions en andere terrasjes zijn en waar het bijna altijd druk is. Pyrgi hoort tot de mastiekdorpen en ligt in het gebied waar hars geproduceerd wordt. Dit hars wordt dan bijvoorbeeld in de cosmetische industrie gebruikt.

Pyrgi Chios
Pyrgi Chios

Pyrgi heeft een rijke historie, want dit dorp was, zoals ook Mesta, als een vesting gebouwd met allemaal huizen rondom, zodat piraten niet naar binnen konden. Er was alleen één centrale poort om in het dorp te komen. De huizen waren aan elkaar verbonden met allerlei bogen en bruggen. Op de hoeken van het dorp bevonden zich torens.

In het centrum bevond zich een hogere toren, vandaar ook de naam Pyrgi, wat in het Grieks “toren” betekent. Hier zochten de inwoners hun toevlucht wanneer indringers alsnog in het centrum raakten. Door een soort beweegbare brug konden ze de “boeven” dan buitensluiten. Pyrgi is een van de dorpen op Chios die je zeker moet bezoeken!

Bekijk foto's Pyrgi


Pyrgi


Beoordeel Pyrgi (Chios) - Plaats een eigen review

Ken jij Pyrgi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:
9.6

Vakantie

Wil je naar Chios op vakantie en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Chios. Wil je Chios combineren met een ander Grieks eiland zoals bijvoorbeeld Samos, boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen.


Chios: Waar ligt Pyrgi?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Pyrgi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Pyrgi

Jetze prins
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: 10 - Cultuur: 10 - Stranden: - Omgeving: 10

Toelichting Pyrgi:
Wij waren met het reisbureau Ross holiday zo i zo geweldig we zaten in huize maria midden tussen de grieken. Maar Pergi wauw wat mooi wat een rust, s`avond eten op het dorpsplein bij restaurant kosta ook weer tussen de bevolking hele vriendelijk mensen.


Roland Jordan
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 9 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 10 - Stranden: - Omgeving: 9

Toelichting Pyrgi:
Terug van drie weken op Pyrgi (Ross Holidays verkoopt het enige apartement van het dorp). Ondanks dat er geen georganiseerd nachtleven is, geef ik het een tien, omdat je heerlijk buiten gaat zitten en volledig door de plaatselijke bevolking wordt opgenomen.


Ben je zelf ooit naar Pyrgi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Mesta vakantie
Mesta vakantie
Chios stad vakantie
Chios stad vakantie
Karfas vakantie
Karfas vakantie
Daskalopetra vakantie
Daskalopetra vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Eilandhoppen Chios Samos De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021