Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kardamyla

Kardamyla Chios - vakantie, informatie en leuke tips

Kardamyla. Het dorp Kardamyla is één van de grootste dorpen van het Griekse eiland Chios. Het ligt op dezelfde plek als waar het oude Kardamyla lag, ongeveer vijfentwintig kilometer ten noordwesten van Chios-stad. Het dorp ligt op ongeveer tachtig meter hoogte op de hellingen van de berg Kranos. Eigenlijk bestaat Kardamyla uit twee dorpen; het hoger gelegen Ano Kardamyla en het dorp aan zee, Kato Kardamyla ook wel Marmaro genoemd. Dit was vroeger het geval. Tegenwoordig bedoelt men met “Kardamyla” alleen het hoger gelegen dorp.

Kardamyla  is een van de oudste dorpen van Chios en wordt gekenmerkt door haar traditionele architectuur, de stenen huizen en de smalle steegjes met veel bogen en bruggen. Veel herenhuizen zijn hier te zien, het zijn huizen van kapiteins en zeemannen die hier vandaan afkomstig zijn. In de 18e eeuw woonden veel mensen in dit dorp, het was de periode dat er veel pirateninvallen waren en inwoners van de lager gelegen dorpen bescherming zochten in hoger gelegen dorpen en plaatsen waar veel mensen woonden. Hier kwam abrupt een einde aan, na de Catastrofe van 1822. (In het jaar 1822 werd de opstand van de Grieken door de Ottomannen onderdrukt.)

Ano Kardamyla is het oudere deel dat ligt aan de voet van een steile heuvel: “Mount Grias”. Het dorp heeft een traditionele architectuur met smalle straatjes, steegjes, kasseien en een oud dorpsplein met eeuwenoude platanen die voor schaduw zorgen. Een wandeling naar Spilia, de verlaten nederzetting, is aan te raden.

Kato Kardamyla heet tegenwoordig Marmaro. Dit dorpje met een klein haventje, ligt in een diepe baai. Marmaro, je raadt het al, betekent marmer, de naam heeft het dorp gekregen omdat hier in buurt marmer werd geproduceerd. Ook hier zijn mooie neoklassieke gebouwen te zien, vael rijke Grieken hebben hier een huis staan. In het dorp staat ook het beeld van de Zeeman van Kardamyla en van de vrouw van Kardamyla die op de zeeman staat te wachten. Wat in Marmaro opvalt, zijn de windmolens. Op het dorpsplein staat de kerk van Agios Loukas die in de 17e eeuw is gebouwd. In Kardamyla en Marmaro wonen tegenwoordig ongeveer tweeduizend inwoners.

Marmaro: het standbeeld van de Missing Sailor is van beeldhouwer Apartis . Er staat nóg een monument met de naam “Kardamylitissa” een vrouw die uitkijkt over de zee en wacht op de terugkeer van haar man. Verder noemenswaardig is de molen: Mylo tou Mavri.

Bekijk foto's Kardamyla


Kardamyla


Beoordeel Kardamyla (Chios) - Plaats een eigen review

Ken jij Kardamyla? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:
6.0


Griekse spullen bestellen

Chios: Waar ligt Kardamyla?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Kardamyla


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb

Lees beoordelingen - reviews Kardamyla

Rob
Alg. indruk: 6 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 7 - Stranden: 7 - Omgeving: 8

Toelichting Kardamyla:
Dit stadje heeft helaas weinig indrukken achtergelaten. Een omgeving voor een rustige vakantie, maar verder weinig te beleven. Een aardig strand met eetgelegenheden die op toeristen zijn ingesteld.


Ben je zelf ooit naar Kardamyla geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Chios stad vakantie
Chios stad vakantie
Daskalopetra vakantie
Daskalopetra vakantie
Pyrgi vakantie
Pyrgi vakantie
Karfas vakantie
Karfas vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Eilandhoppen Chios Samos De Griekse winkel to Magazaki

Weer Kardamyla Chios

vrijdag
Weer en klimaat Kardamyla
22°C

zaterdag
Weer en klimaat Kardamyla
23°C

zondag
Weer en klimaat Kardamyla
21°C

maandag
Weer en klimaat Kardamyla
18°C

dinsdag
Weer en klimaat Kardamyla
18°C

woensdag
Weer en klimaat Kardamyla
18°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021