Kambos (Chios)

Kambos. Kambos is een rijk dorp op het Griekse eiland Chios, ten zuidwesten van Chios stad. Het ligt in een vruchtbare vlakte. Hier woonden vanaf de 14e eeuw de welgestelde mensen van het eiland. In de 14e eeuw waren de Genuanen de eersten die hier hun herenhuizen hadden. Het was het gebied waar citrusvruchten in overvloed groeiden en waar ook zijde werd geproduceerd. Rijke handelaren bouwden hier herenhuizen, dit gebied zorgde voor de welvaart van het hele eiland. Ongeveer tweehonderd kavels werden het ongeveer. Ook veel vooraanstaande Grieken hebben hier hun eigen herenhuis gehad of hebben het nog steeds. Tot het einde van de 19 eeuw kende dit gebied grote welvaart vanwege de export naar Europa, Azië en Indië. Kenmerkend aan dit dorp zijn de met hoge muren ommuurde kavels met daarin de chique herenhuizen omringd door weelderige tuinen. Het hele gebied wordt door de gemeente van Chios en de Griekse staat beschermd, er mag hier niet op los gebouwd worden, alles moet in de oorspronkelijke stijl blijven.

Kosten nog moeite zijn door de bezitters van de huizen gespaard om de huizen zo mooi mogelijk te maken. De afwerking van de balkons ondersteund met kleine bogen, de zuilengangen van marmeren pilaren, de boogramen, alles is stijlvol. In de bloemrijke tuinen bevinden zich sierlijke fonteinen met marmeren reliëfs. 
Sommige herenhuizen met hun tuinen mogen bezocht worden, enkele daarvan worden verhuurd aan toeristen. De straten door het dorp zijn erg smal, het is een waar doolhof met hoge muren waar je heel veel mooie hoge poorten ziet. Over de muren glurend zie je de huizen die twee tot drie etages hoog zijn. Kambos ligt ongeveer vijf kilometer ten zuiden van Chios stad vlakbij de luchthaven van Chios.

Foto's Kambos - Kambos in beeld

Herenhuis Kambos bij Thymiana | Chios - De Griekse Gids - Foto van Doortje van Lieshout Kambos bloemen | Chios - De Griekse Gids - Foto van Doortje van Lieshout Kambos, hier wonen de rijkere mensen - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Kambos - Chios Egeische eilanden - - Foto van Dick & Joke Mandarijnen Kambos | Chios - De Griekse Gids - Foto van Doortje van Lieshout Chique huizen Kambos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids ChiosInHetPrachtigeKambosgebied - Foto van Doortje van Lieshout Muren Kambos |Chios - De Griekse Gids - Foto van Doortje van Lieshout De hoge muren van Kambos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Kerk Kambos - Chios Egeische eilanden - - Foto van Dick & Joke Kambos bebloemde muur | Chios - De Griekse Gids - Foto van Doortje van Lieshout Deur Kambos | Chios - De Griekse Gids foto 2 - Foto van Doortje van Lieshout


meer foto's van Kambos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chios

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Chios: Waar ligt Kambos?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Kambos


Chios vakanties

Lida Mary Chios

Bekijken

Lida Mary Chios
Chios
Mesta
Huize Marisia

Bekijken

Huize Marisia
Chios
Karfas
Eilandhoppen Samos & Chios

Bekijken

Eilandhoppen Samos & Chios
Chios
Eilandhoppen
Huize Venetis

Bekijken

Huize Venetis
Chios
Kambos
© De Griekse Gids 2000-2019