Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Katarraktis

Katarraktis Chios - vakantie, informatie en leuke tips


Katarraktis. (Kataraktis.) Het kustdorpje Katarraktis op het Griekse eiland Chios kenmerkt zich door de vele restaurants en taverna’s aan het strand en het haventje. Het dorpje ligt ongeveer dertien kilometer ten zuiden van Chios stad. Bij het haventje zie je kleine vissersbootjes. Het smalle zandstrand ligt tegen de restaurants en taverna’s aan. Het dorp ligt te midden van een groene omgeving vol met olijfbomen en mastiek bomen. Ongeveer vijfhonderd inwoners wonen er in het dorp, het zijn vooral vissers of landbouwers. 

In de zomermaanden houden deze mensen zich met het toerisme bezig. Het oorspronkelijke Katarraktis bevond zich echter niet hier, maar iets verder op een heuvel. Hier was het kasteel van de Genuaan Giovanni Della Rocca, een fort dat helemaal verwoest is door de zware aardbeving van 1881. Daarnaast was hier een waterval die nu niet meer te bespeuren is. Vandaar dat het dorp de naam Katarraktis heeft gekregen want Katarraktis betekent in het Grieks waterval.

Vlakbij het dorp ligt de basiliek van Agios Ioannis Argentis uit 14e eeuw die helemaal is gerenoveerd. In principe is het “nieuwe” Katarraktis een dorp dat pas na de catastrofe van Chios in 1822 is gesticht door de inwoners die het drama overleefd hebben. Ze hebben het huidige Katarraktis gebouwd op de plek waar het gehucht Faleros lag. De naam Faleros zou ontstaan zijn uit de naam Voleros, dat was een vooraanstaande Byzantijnse familie die een belangrijke rol in de toenmalige maatschappij speelde. Wat ook bijzonder is in Katarraktis is het verzonken dorp dat in de zee ligt, op korte afstand van de kust. Met een klein vissersbootje zijn ruïnes in het water duidelijk te herkennen. Waarschijnlijk is de aardbodem na een zware aardbeving behoorlijk gezakt waardoor het dorp in het water is verdwenen.

Bekijk foto's Katarraktis
Griekse spullen bestellen

Chios: Waar ligt Katarraktis?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Katarraktis


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Katarraktis geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Karfas vakantie
Karfas vakantie
Pyrgi vakantie
Pyrgi vakantie
Daskalopetra vakantie
Daskalopetra vakantie
Chios stad vakantie
Chios stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Eilandhoppen Chios Samos Griekse webshop to Magazaki

Weer Katarraktis Chios

maandag
Weer en klimaat Katarraktis
34°C

dinsdag
Weer en klimaat Katarraktis
33°C

woensdag
Weer en klimaat Katarraktis
33°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024