Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vrondados

Vrondados Chios - vakantie, informatie en leuke tips

Vrondados. Vrondados is een kustplaats, vier kilometer ten noorden van Chios-stad. Bij het plein aan het kiezelstrand staat het beeld ter ere van de onbekende zeeman en er zijn palmbomen door de gemeente gepland bij het haventje. Er zijn een aantal taverna’s en cafetaria’s maar veel meer heeft Vrondados niet te bieden. De stranden zijn smal en bestaan uit flinke keien en ook kiezels.

Bekijk foto's VrondadosBezienswaardig:

  • het standbeeld van de onbekende zeeman Afanis Naftis
  • het Eposgebergte met het Epos monument (het maanlandschap zeer boeiend)
  • Folklore museum
  • Het graf van Yioannis Psycharis
  • De bossen van Klidou met vele watervallen

Ten noorden van Vrondados ligt Daskaloptera. Daskalopetra is veel gemoedelijker dan Vrondados en ligt aan de voet en op de hellingen van een imposante hoge berg. Ook hier is een kiezelstrand en een vissershaventje. Aan het strand zijn enkele taverna’s waar ook parasols en ligstoelen te huur zijn, men kan hier watersporten. Op loopafstand van het strand bevindt zich het Heiligdom van Cybele met daarachter een rots, waarvan men beweert dat Homerus hier les gaf aan zijn leerlingen. Daarom heeft men het plaatsje ook Daskalopetra genoemd, wat “steen van de meester” betekent. 

In Vrondados en omstreken wonen tegenwoordig ongeveer vijfduizend vaste inwoners. Vrondados is in heel Griekenland bekend om het uitvoerig vieren van Pasen, wat gepaard gaat met het afsteken van veel vuurwerk. Bezienswaardigheden bij Vrondados en Daskalopetra zijn de kerken van de Heilige Moeder Erithiani, van Agios Georgios en van Agios Markos. Het klooster van Mirsinidou op een heuvel, anderhalve kilometer van Daskalopetra.

Tekst: De teksten op deze Vrondados-pagina zijn geschreven door Jorgos en Wendy Nikolidakis van de Griekse Gids en aangevuld door Doortje van Lieshout.


Chios: Waar ligt Vrondados?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Vrondados


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C
Eilandhoppen Chios Samos Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021