Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Emborios

Emborios Chios - vakantie, informatie en leuke tips

Emborios. Het dorpje Emborios ligt helemaal aan de zuidoostkust van Chios, ongeveer dertig kilometer van Chios stad. Emborios bestaat uit drie opeenvolgende baaien. Het is een toeristisch dorp waar enkele appartementen en hotels zijn en waar zich verschillende cafetaria’s, restaurants en vistaverna’s bevinden. Het kiezelstrand trekt in de zomer veel toeristen aan, het water is hier erg diep, koud en kristalhelder. In Emborios werd al in de oudheid geleefd, er zijn diverse opgravingen gevonden die dit bewijzen. De tempel ter ere van de Godin Athena stamt uit de periode tussen de 7e en 4e eeuw voor Christus.

Op loopafstand van Emborios ligt het strand Mavra Volia ook wel Mavros Gialos genoemd. Mavros betekent in het Grieks “zwart” en wanneer je de glanzende zwarte kiezels aan het strand ziet, dan begrijp je waarom. Dit gebied is namelijk vulkanisch, iets verder ligt de vulkaan Psaronas die trouwens niet meer actief is. Naast Mavra Volia ligt Foki, nog een strand dat vergelijkbaar is met Mavra Volia.

Dat Emborios een rijke geschiedenis heeft wordt bevestigd door het feit dat in het jaar 1953 een team van de Britse Archeologische school van Athene hier langdurig opgravingen heeft gedaan. Uit die onderzoeken is gebleken dat in de Bronstijd culturele ceremonies en feesten werden gehouden, vergelijkbaar met de ceremonies in Troje.

Bekijk foto's Emborios
Chios: Waar ligt Emborios?

Waar ligt Chios
De kaart / landkaart van Emborios


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C
Eilandhoppen Chios Samos De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021