|
|
Doe het gehakt in een kom met de twee eieren, het zout en peper, paneermeel, 1/2 blikje tomatenblokjes, peterselie, oregano en de gesnipperde ui en meng dit goed door elkaar. Maak een stuk bakpapier nat en leg hierop het gehakt in de vorm van een rechthoek. Hier leggen we de vijf gekookte eieren schuin op. Nu vouwen we het gehakt dicht tot een rol. (zie foto's). Leg de gehaktrol in een ovenschaal die is ingevet met olijfolie. Zet de ovenschaal met het gehakt ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven (250 graden). Na een kwartier doen we de rest van de tomatenblokjes over de gehaktrol. De gehaktrol ongeveer 45 minuten in de oven laten garen. (150 graden). Snijd de gehaktrol in plakken en eet smakelijk!
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Griekse gehaktrol met ei - Rolo kima me avgo
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis