Kolokithia Yachni recept - courgettes met tomatensaus

Griekse Courgettes Yachni - Kolokithia Yachni



Courgettes Yachni
Courgettes Yachni - Kolokithia

 

Nodig:
1½ kg kleine courgettes
½ kg Tomaten
1 fijngesneden ui
1 eetlepel fijngesneden peterselie
4 teentjes knoflook
1 kop Griekse extra vergine olijfolie
peper en zout


 

Recept courgettes in de pan met tomatensaus
De courgettes aan beide uiteinden afsnijden, wassen en in 3 cm dikke moten snijden. De uien en de tomaten met de olijfolie in een pan doen en 5 minuten smoren. De courgettes, knoflook, peterselie, 1 kop water, peper en zout toevoegen en goed doorroeren. De courgettes in ongeveer een half uur op een zacht vuur gaar laten worden en de saus laten inkoken. Warm serveren.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis




Ook lekker!

Tzatziki - yoghurt met komkommer en knoflook
Tzatziki - yoghurt met komkommer en knoflook
Chirino Skordato - Grieks varkensvlees met knoflook
Chirino Skordato - Grieks varkensvlees met knoflook
Tigania - varkensvleesblokjes met wijn
Tigania - varkensvleesblokjes met wijn
Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes
Soutzoukakia - Griekse gehaktrolletjes