Keftedes

Griekse Gehaktballen met tomatensaus in de oven

Een van de meest favoriete traditionele gerechten in Griekenland zijn Keftèdes.

Hoe maak je Keftèdes? Recept voor Keftèdes met foto's

Doe het gehakt met de eieren, paneermeel, zout, de gesnipperde ui, peterselie en munt in een grote kom en kneed het goed door. Vorm hiervan gehaktballen. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in vieren. Doe in een pan de olijfolie en de tomatenblokjes met de rundvleesbouillontabletten en een glas water en laat dit even zachtjes koken. Doe de tomatensaus in een grote ovenschaal en leg de aardappelen en de keftedes / gehaktballen erin. Laat de schaal ongeveer een uurtje in een voorverwarmde oven staan, ongeveer op 250 graden. De gehaktballen na een half uurtje een keer omdraaien. Lekker met een Griekse salade met feta en stukjes stokbrood.

Recept voor Keftèdes

 

Wat heb ik nodig om Keftèdes te maken?

Nodig voor 4 á 5 personen:
1 kg gehakt (half om half)
1 gesnipperde ui
2 eieren
1 kopje olijfolie
1 kop paneermeel
2 blikjes tomatenblokjes
2 eetlepels peterselie
2 afgestreken theelepels zout
1 theelepel munt
aardappelen
2 runderbouillontabletten


Keftèdes stap voor stap maken?
 

  1. Ingredienten voor Keftèdes - Dit is wat je nodig hebt om Keftèdes voor te bereiden

    Recept voor Keftèdes

     
  2. De ui, peterselie en munt snipperen

    Recept voor Keftèdes

     
  3. Gehakt met eieren, paneermeel, zout, ui, peterselie en munt kneden.

    Recept voor Keftèdes

     
  4. Kneed het gehakt goed door

    Recept voor Keftèdes

     
  5. Vorm hiervan gehaktballen

    Recept voor Keftèdes

     
  6. De keftedes liggen klaar om straks in de ovenschaal te gaan

    Recept voor Keftèdes

     
  7. In olijfolie de tomatenblokjes met bouillontabletten en een glas water even zachtjes koken

    Recept voor Keftèdes

     
  8. De aardappels schillen en in de lengte in vieren snijden

    Recept voor Keftèdes

     
  9. Doe de tomatensaus in een ovenschaal met de aardappelen en de gehaktballen.

    Recept voor Keftèdes

     
  10. De ovenschaal een uurtje in een voorverwarmde oven zetten (250 graden)
    Recept voor Keftèdes

     
  11. De keftedes zijn klaar!

    Recept voor Keftèdes

     
  12. Kali Orexi - Lekker smullen maar!

    Recept voor Keftèdes


Keftèdes - Griekse Gehaktballen met tomatensaus in de oven

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)



Griekenland vakanties

Huize Niriides

Bekijken

Huize Niriides
Kythnos
Loutra
Strada Marina

Bekijken

Strada Marina
Zakynthos
Zakynthos stad
Adonis Hotel

Bekijken

Adonis Hotel
Mykonos
Mykonos stad
Anthemis Appartementen

Bekijken

Anthemis Appartementen
Samos
Samos stad
© De Griekse Gids 2000-2019