Karlovassi (Samos)

Karlovassi. Karlovassi is de op één na grootste stad van Samos en ligt in het noorwesten van het eiland, ongeveer 34 kilometer van de hoofdstad Samos stad. Karlovassi is een uitgestrekte stad, die eigenlijk uit meerdere wijken bestaat en daarom noemen de inwoners het ook "De Karlovassia". Eén van de kenmerken van Karlovassi is dat zich hier diverse leerlooierijen bevinden en daarnaast zijn er veel marinewerven. Karlovassi bestaat eigenlijk uit Nieuw-Karlovassi, Midden-Karlovassi en Oud-Karlovassi.

Karlovassi is in het verleden een zeer rijke stad geweest waar grote welvaart was. Dat kun je aan de vele herenhuizen zien die zich hier bevinden. Het is niet bepaald een toeristische plaats zoals men van een Griekse plaats verwacht, het is eerder een zeer goede winkelstad, waar veel musea zijn en waar zich diverse Hoge Scholen en universiteiten bevinden. De gezelligheid die je in Kokkari, Pythagorion en op andere plaatsen proeft, zal je waarschijnlijk hier niet vinden. Het mooiste gedeelte van de stad is eigenlijk het oude stadsdeel dat ten zuiden van de haven op een heuvel ligt. In dit deel, dat in het jaar 1650 gebouwd werd en tegenwoordig Palio Karlovassi heet, staat op de top van de heuvel de Agia Triada-kerk.

Foto's Karlovassi - Karlovassi in beeld

Karlovassi Samos | Griekenland | Foto 13 - Foto van De Griekse Gids De hoofdweg langs de kust bij Karlovassi - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Restaurant stoelen - Foto van Marcel Oud Karlovassi Samos | Griekenland | Foto 57 - Foto van De Griekse Gids De kerk van de Heilige Maria op de top van het heuveltje in Karlovassi - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Karlovassi Samos | Griekenland | Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Karlovassi Samos | Griekenland | Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Karlovassi vanaf de bergen gezien - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids De natuur op de heuvels rond Karlovassi - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Karlovassi Samos | Griekenland | Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Samos - Foto van Huub Wijngaarden langs de weg van Marathokampos naar Karlovassi - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Karlovassi»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Karlovassi?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Karlovassi


Samos vakanties

App. Studio's Popi

Bekijken

App. Studio's Popi
Samos
Kokkari
App. Sonia

Bekijken

App. Sonia
Samos
Votsalakia
Huize Achinos

Bekijken

Huize Achinos
Samos
Kokkari
Kalidon Panorama

Bekijken

Kalidon Panorama
Samos
Kokkari
© De Griekse Gids 2000-2019