Kokkari (Samos)

Kokkari Samos. Kokkari ligt tien kilometer ten noordwesten van Samos stad en is, samen met Pythagorion, de populairste badplaats van het eiland Samos. Het is een pittoresk vissersdorp met een haven en een gezellig uitgaansleven. Rond de haven bevinden zich veel restaurants en bars met zeezicht. Kokkari is een knus dorpje, met zeer vriendelijke inwoners en leuke taverna's, kafeneion's en bars. ‘s Avonds is het er ook erg gezellig. De inwoners zijn erg gastvrij en behulpzaam, de sfeer is overal gemoedelijk. Er zijn twee levendige boulevards aan het water en er zijn o.a. souvenirwinkeltjes, juweliers, bakkerijen, een slagerij en supermarktjes. Er zijn meerdere pinautomaten in het dorp. Ondanks het toerisme blijft Kokkari rust uitstralen. Kokkari hoort, wat ons betreft, zeker bij de Top 10 leukste vakantieplaatsen van Griekenland.

Luchtvideo - Dronevideo Kokkari Samos

Drone video Kokkari Samos - ©De Griekse Gids

Wil je een fantastische vakantie in Kokkari meemaken?

We kennen leuke kleinschalige adresjes! Boek je Samos reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak in Kokkari geweest en kennen het dorp en omgeving erg goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Samos kun je bijv. mooi combineren met Ikaria of met Patmos, Leros en Kos. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Kokkari - Kokkari in beeld

Kokkari Samos | Griekennland | Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Strand Tsambou Kokkari Samos | Griekenland foto 0008 - Foto van De Griekse Gids Strand Tsambou tussen Kokkari en Agios Konstandinos - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Strand Tsamadou Kokkari Samos | Griekenland foto 14 - Foto van De Griekse Gids Kokkari Samos | Griekennland | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Foto Samos, gemaakt door Wout van den Berg. Lemonakia Kokkari - Foto van Wout Vissersbootje aan het strand van Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Foto Samos, gemaakt door Wout van den Berg. Kokkari - Foto van Wout Samos - Foto van keesco Klaprozen in Kokkari, Samos - Foto van Matthieu van Winsen Tsamadou kiezelstrand bij Kokkari - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kokkari»


Stranden Kokkari

Er zijn twee mooie stranden met zeer helder water. Het water aan het ene strand is rustig en aan het andere strand "wild", dit heeft met de richting van de wind te maken. Beide stranden zijn kiezelstranden. Als je van watersporten houdt dan zit je hier goed, want bijna alle watersportfaciliteiten zijn hier beschikbaar. Kokkari is een goed vertrekpunt voor mooie (berg) wandelingen.

In Kokkari wordt op 27 juli het feest van de Heilige Panteleimon gevierd met traditionele muziek en dans. Net buiten Kokkari zijn er allerlei leuke stranden aan de voet van weelderig begroeide berghellingen. De bekendste stranden zijn Tsamadou, Lemonakia en Tsambou.
In Kokkari zijn zowel goedkopere als duurdere accommodaties en vakanties te boeken. Lees ook ons weblog artikel: "Hoe leuk is Kokkari?

Vakantiefilm Kokkari Samos

 

Kokkari Samos - ©De Griekse Gids

Meer over Kokkari op Samos


Gemiddelde temperaturen Kokkari Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Kokkari?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Kokkari


© De Griekse Gids 2000-2020