Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kokkari

Kokkari Samos - vakantie, informatie en leuke tips

Kokkari Samos. Kokkari ligt tien kilometer ten noordwesten van Samos stad en is een populaire en gezellige badplaats op het eiland Samos. Het is een pittoresk vissersdorp met een haven en een gezellig uitgaansleven. Rond de haven bevinden zich veel restaurants en bars met zeezicht. Kokkari is een knus dorpje, met zeer vriendelijke inwoners en leuke taverna's, kafeneion's en bars. ‘s Avonds is het er ook erg gezellig. De inwoners zijn erg gastvrij en behulpzaam, de sfeer is overal gemoedelijk. Het is een leuke plek voor een fijne vakantie.

"Er zijn in Kokkari twee levendige boulevards aan het water"

Bekijk luchtvideo Kokkari Samos

Wil je een leuke vakantie in Kokkari meemaken?

Zoek je een leuk appartement of hotel in kokkari? Bekijk hier het overzicht van vakantiepakketten. Je kunt je vakantie ook rechtstreeks bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Samos geweest en kennen het dorp en de mooie omgeving erg goed. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Samos kun je bijv. mooi combineren met Ikaria of met Patmos, Leros en Kos

Bekijk foto's Kokkari



Stranden Kokkari

Er zijn twee mooie stranden met zeer helder water. Het water aan het ene strand is rustig en aan het andere strand "wild", dit heeft met de richting van de wind te maken. Beide stranden zijn kiezelstranden. Als je van watersporten houdt dan zit je hier goed, want bijna alle watersportfaciliteiten zijn hier beschikbaar.

Net buiten Kokkari zijn er allerlei leuke stranden aan de voet van weelderig begroeide berghellingen. De bekendste stranden zijn Lemonakia, dat  twee kilometer van Kokkari ligt, een klein kiezelstrand dat omgeven is door bomen, Tsamadou, dat  in een prachtige baai ligt en het strand Tsambou bij Avlakia.

Strand Kokkari
Strand bij Kokkari

Wat is er te doen in Kokkari?

In Kokkari kun je genieten van het gezellige dorp, de boulevard en de terrasjes en restaurants. In de souvenirwinkeltjes kun je o.a. boekjes kopen waarin wandelingen beschreven staan.

"Kokkari is een goed vertrekpunt voor mooie (berg) wandelingen."

Houd je van een stevige wandeling, dan kun je bijvoorbeeld vanaf Kokkari naar de bergdorpen Vourliotes en Manolates wandelen. Je kunt dan ook de prachtige Vallei van de Nachtegalen bezoeken.

In Kokkari wordt op 27 juli het feest van de Heilige Panteleimon gevierd met traditionele muziek en dans. Het begint met een speciale mis in de Agios Nikolaoskerk en daarna is er wijn, dans en muziek op het dorpsplein. De kerk van Agios Nikolaos is de grootste kerk van Samos. De koepel van deze kerk is opvallend versierd met blauwe en witte verticale strepen. Men zegt dat de kerk gebouwd is vanaf het jaar 1902. Een lokale bewoners wonnen samen een grote som geld in de lotto en men besloot toen het geld te gebruiken om een ‚Äč‚Äčkerk te bouwen. De kerk is tijdens de lange bouwtijd, met veel pauzes vanwege financiële moeilijkheden, steeds in gebruik geweest voor Grieks Orthodoxe kerkelijke ceremonies. Al het onderhoud wordt gedaan als vrijwilligerswerk door de lokale bevolking en alle onkosten worden betaald uit lokaal ingezamelde fondsen.

Kokkari met Agios Nikolaos kerk
Kokkari met links de Agios Nikolaos kerk

Bekijk vakantiefilm Kokkari Samos

Kokkari Damos
Kokkari Samos

Meer over Kokkari op Samos


Samos: Waar ligt Kokkari?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Kokkari


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Tsamadou vakantie
Tsamadou vakantie
Pythagorion vakantie
Pythagorion vakantie
Samos stad vakantie
Samos stad vakantie
Votsalakia vakantie
Votsalakia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C




Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021