Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Potami

Potami Samos - vakantie, informatie en leuke tips


Potami. Potami, wat letterlijk ‘rivier’ betekent, is de naam van een strand, 4 kilometer ten westen van Karlovassi op Samos. Het is een van de mooiste stranden van het eiland. Het strand ligt in een mooie, groene omgeving op de plek waar een rivier uitmondt. Op het strand bevindt zich een beachbar (Hippy's restaurant) waar snacks en dranken besteld kunnen worden en aan de overkant van de weg vind je Sunset restaurant en café Del Mundo. Op het strand zijn parasols en ligbedden voor de gasten beschikbaar. Een mooi uitzicht over het strand heb je vanaf de kerk van Agios Nikolaos die bovenop een lage heuvel langs de weg staat.

"Potami is een prachtig strand in een groene omgeving"

Achter het strand van Potami loopt een zandweg de bossen in, richting een prachtige kloof. Hier bevinden zich de watervallen van Potami. De wandelroute is ongeveer 1,5 km lang. Goede schoenen worden aanbevolen want het pad is niet overal gelijk en de houten bruggetjes die nodig zijn om van de ene kant naar de andere van het water te lopen, zijn hier en daar erg vervallen. Onderweg kom je een oude kerk tegen (Metamorfosi kerk) die in de 11e eeuw is gebouwd.

In het bos worden door het stromende water ook twee kleine meertjes gevormd. Je kunt erin zwemmen, het water is echter ijskoud.  Om de watervallen te kunnen zien moet je door het water lopen dat ongeveer 1,20 m diep is, neem dus zwemspullen mee. De afstand tot de watervallen is ongeveer 50 meter.

Bij een van de meertjes is er ook een steile, niet al te stevige houten trap. Wanneer je deze trap toch wilt gaan beklimmen, dan kom je bij een taverna uit (Archontissa), boven op de heuvel. Het uitzicht vanaf hier is erg mooi. Bij de taverna kun je ook via een onverharde weg komen. Bij de kerk van Agios Nikolaos kun je links afslaan, vanaf daar is het ongeveer 1,5 km lopen of met de auto rijden.

Video Potami

Potami Samos video

Bekijk foto's PotamiDe Byzantijnse kerken bij Potami

De middeleeuwse bezienswaardigheden hier zijn vernoemd naar de rivier ("ποτάμι", "potami" dat rivier betekent), die ontspringt aan de noordoostelijke hellingen van de berg Kerkis en die uitmondt in de zee. Deze unieke bezienswaardigheden liggen in midden van de weelderige vegetatie. De kleine meren en watervallen van de rivier zorgen voor een unieke schoonheid. De aanwezigheid van drie middeleeuwse monumenten, op korte afstand van elkaar, getuigt van de bloei van een Byzantijnse en Post-Byzantijnse nederzetting in dit gebied. Het eerste monument, links van het pad dat naar de rivier leidt, is ook zichtbaar vanaf de hoofdweg, dat is de kerk van Agios Nikolaos (St. Nicolas), die gedeeltelijk bewaard is gebleven. Na ongeveer 150 meter leidt een wandelpad naar de kerk van de Hemelvaart van de Maagd (of gedaanteverandering van Jezus). Deze kerk is is gebouwd op de oostelijke oever van de rivier. Iets verder, wanneer je het pad naar boven neemt,  kom je bij het kasteel uit. Hier bevindt zich een klein fort dat gebouwd is op het plateau van de rotsachtige berg. De drie monumenten dateren uit de periode tussen de 11e en 14e eeuw na Christus en vormen in principe een geheel, direct naast het woeste en fascinerende landschap van het gebied.

Potami Samos - Byzantijnse kerk
Potami Samos - Byzantijnse kerk


Griekse spullen bestellen

Samos: Waar ligt Potami?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Potami


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Potami geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Lemonakia vakantie
Lemonakia vakantie
Manolates vakantie
Manolates vakantie
Psili Ammos Marathokampos vakantie
Psili Ammos Marathokampos vakantie
Kokkari vakantie
Kokkari vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Potami Samos

zondag
Weer en klimaat Potami
20°C

maandag
Weer en klimaat Potami
21°C

dinsdag
Weer en klimaat Potami
25°C

woensdag
Weer en klimaat Potami
23°C

donderdag
Weer en klimaat Potami
22°C

vrijdag
Weer en klimaat Potami
23°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024