Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Samos stad

Samos stad - Vathy - vakantie, informatie en leuke tips

Samos stad (Vathy). Samos stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Samos. De stad ligt in het noordoosten van het eiland en bevindt zich in een diepe baai die Vathy heet. ‘Vathy’ betekent in het Grieks ‘diep’ . Vathy noemt men tegenwoordig de pittoreske wijk die hoger op de hellingen van de heuvel ligt. Een wandeling door de smalle steegjes waar allerlei traditionele huizen staan is meer dan de moeite waard.

Samos stad is grotendeels tegen de hellingen van een heuvel gebouwd en wat je hier ziet zijn veel mooie kerken,  grote en kleine pleinen en veel neoklassieke gebouwen. Hier bevindt zich ook de grootste haven van het eiland. Het drukste punt van de stad is bij het Pythagoras-plein, daar waar de marmeren leeuw staat. Bij het plein, dat anno 2014 gerenoveerd werd, zijn veel leuke horeca zaken. Goede horeca zaken zijn ook te vinden langs de hoofdweg bij de haven. Tegenwoordig is er een lange wandel boulevard van gemaakt met bankjes om te zitten en zijn er speeltoestellen geplaatst voor kinderen.

Bij Samos stad zijn geen grote stranden. Het populairste strand is het strand Gangos dat ten noordwesten van de stad ligt. In de stad zijn twee zeer interessante musea, het archeologisch museum en het wijnmuseum.

Bekijk foto's Samos stadVathy

Vathy (of Ano Vathy en Paleo Vathy), is een traditionele wijk bij Samos stad. Het is gebouwd op de hellingen van een heuvel boven de stad Samos, waarmee het in wezen één geheel vormt. Wanneer de inwoners van het eiland 'Vathy' zeggen, bedoelen ze eigenlijk de hele de hele hoofdstad van Samos inclusief met Ano(Oud) of Paleo(Boven) Vathy. De huizen zijn hier dicht op elkaar gebouwd, kenmerkend zijn hier de vele smalle steegjes. Vanaf hierboven heb je een uitstekend uitzicht over de baai van Samos stad.


Samos: Waar ligt Samos stad?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Samos stad

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Tsamadou vakantie
Tsamadou vakantie
Kokkari vakantie
Kokkari vakantie
Ireon vakantie
Ireon vakantie
Votsalakia vakantie
Votsalakia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021