Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vourliotes

Vourliotes Samos - vakantie, informatie en leuke tips

Vourliotes.Vourliotes op Samos, ligt op een fraai begroeide berghelling met veel platanen, olijfbomen en wijngaarden, ten zuiden van de berg Ampelos (Karvounis) op ongeveer 360 meter hoogte boven de zeespiegel, negen kilometer ten westen van de beroemde badplaats Kokkari.

Vourliotes, dat ongeveer 20 kilometer ten westen van Samos-stad ligt, heeft zijn naam gekregen van de oorspronkelijke inwoners die uit het plaatsje Vourla in Turkije zijn gevlucht en zich hier hebben gevestigd. Bezienswaardigheden in en rond Vourliotes zijn het Byzantijnse kerk van Agios Ioannis, het kasteel van Louloudas (2.5 kilometer buiten het dorp) en het klooster van de Heilige Moeder Vrondiani uit de 15e eeuw. Iets verder ligt het kasteel van Lazaros en de resten van een middeleeuwse vestiging.

"Vourliotes is uitermate geschikt voor wandelaars, want de natuur is hier schitterend."

Er zijn gemarkeerde bergpaden die de wandelaars kunnen volgen. Heel erg mooi is het in de Vallei der Nachtegalen en bij de bron van Pinaka (twee kilometer van Vourliotes) waar heel veel platanen zijn en stromend water. Traditionele feesten zijn er een aantal keer per jaar, de belangrijksten zijn die van Agia Marina op 17 juli, van de Heilige Moeder van 1 tot 15 augustus en het feest van de Panagia Vrondiani op 7 en 8 september. Vandaag de dag wonen er in het dorp ongeveer 700 vaste inwoners. In het dorp en op het dorpsplein zijn leuke restaurants en cafés. Rondom het dorp zijn vele wijngaarden en dit gebied is ook bekend om de goede wijn die hier vandaan komt.

Samos Vourliotes
Vourliotes Samos

Bekijk foto's Vourliotes


Vourliotes


Beoordeel Vourliotes (Samos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Vourliotes? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Samos: Waar ligt Vourliotes?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Vourliotes


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Vourliotes geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Ireon vakantie
Ireon vakantie
Tsamadou vakantie
Tsamadou vakantie
Lemonakia vakantie
Lemonakia vakantie
Kokkari vakantie
Kokkari vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021